Rallin SM-sarjan alkukauden nopein kuski janoaa lisää MM-ralleja – ”Haaveet ovat suuret”

Emil Lindholm
Emil Lindholm vauhdissa Mikkelin SM-rallissa helmikuun alussa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm oli hyvässä vauhdissa Ruotsin MM-rallissa pari viikkoa sitten, kun nuorukainen sijoittui R5-autojen luokassa niukasti toiseksi Jari Huttusen jälkeen.

Myös SM-sarjan kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa Lindholmin kyyti on ollut kohdillaan. Sesongin avauskisassa Tunturirallissa tosin voitto lipesi viimeisellä pätkällä lumihankeen. Mikkelin SM-rallissa Lindholm oli sen sijaan nopein.

Lindholm on aiemmin sanonut ajavansa varmuudella sekä Ruotsissa että elokuun Suomen MM-rallissa. Taustajoukot tekevät kuitenkin kovasti töitä, jotta MM-ralleja saataisiin lisää Lindholmin ohjelmaan.

– Toki haaveet ovat suuret. Paljon on kyse siitä, että miten me pystymme keräämään budjettia muihin MM-ralleihin. Tahtoa on tietenkin hirveästi, ja teemme kovasti töitä sen eteen, että saisimme muitakin MM-kisoja kalenteriin, Lindholm kertoo Rallit.fille.

– Tämä on raskas projekti taloudellisesti ja myös hätähuuto yhteistyökumppaneille. Uskon, että MM-kisat olisivat kuitenkin tärkeä juttu minun uran kannalta. Tilanne on vaikea, mutta ei suinkaan mahdoton. Toivon todella, että saadaan vielä joku ralli näiden kahden mainitun rinnalle mukaan.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,330198″ ap mute]

Lindholmin kausi jatkuu tänä viikonloppuna ajettavalla Joensuun SM-rallilla. 23-vuotias kuljettaja on selvä ennakkosuosikki ralliin, mutta onko SM-kisan voitto enää tänä päivänä minkään valtakunnan näyttö kansainvälisiä kenttiä ajatellen?

– Ei se toki haittaa, jos sielläkin onnistuu. Pidemmällä aikavälillä pitäisi kuitenkin saada kokemusta niistä MM-kisoista, jotta tehdastallit alkaisivat pitämään potentiaalisena vaihtoehtona. Tässä vaiheessa niitä ralleja olisi jo hyvä ajaa, vuonna 2017 AKK:n Tulevaisuuden tähti –palkinnon voittanut Lindholm toteaa.

– Euroopan rallit ovat niitä järkeviä vaihtoehtoja, koska muissa kulurakenne on niin raju. Parempi olisi ajaa ralleja alkukaudesta. Jos niissä saisi hyviä suorituksia, niin ne voisi poikia lisää kisoja, Lindholm jatkaa.

MM-karavaani käy maalis-huhtikuussa Etelä-Amerikassa, kun ohjelmassa ovat Meksikon ja Argentiinan rallit. Euroopassa ajetaan seuraavaksi Portugalin ja Sardinian kisat touko-kesäkuun taitteessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat