Rallin SM-sarja huipentuu Kouvolassa – 92 kuljettajaparia ilmoittautui mukaan taistoon

Rallin SM-sarja huipentuu ensi viikolla Kouvolan sorateillä.
Lauri Joona
Lauri Joona taistelee Kouvolassa SM3-luokan voitosta. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kouvolan SM-rallin ilmoittautumisaika päättyi maanantaina. Määräaikaan mennessä kilpailuun päätti osallistua 92 kuljettajaparia.

Vain SM4-luokan mestaruus on ratkennut ennen kauden päätösrallia, sillä Henri Hokkala varmisti tittelinsä jo edellisessä kisassa Mikkelissä. Hokkala ei ole ilmoittautunut Kouvolan kilpailuun mukaan ollenkaan.

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa mestaruustaisto on käytännössä kahden kauppa. Sarjaa johtaa viime vuoden mestari Emil Lindholm, mutta toinen Skoda-kuski Mikko Heikkilä on vain kahdeksan pisteen päässä. Teoreettisesti myös kolmantena oleva Egon Kaur ja neljännellä sijalla oleva Teemu Asunmaa voisivat nousta mestariksi, koska jaossa on tuplapisteet. Tuossa skenaariossa sekä Lindholmin että Heikkilän pitäisi kuitenkin keskeyttää.

SM2-luokassa mestaruus on menossa kolmatta kertaa putkeen Ville Hautamäelle. Konkari johtaa Mitsubishien taistoa 18 pisteellä ennen Miikka Vuokilaa. Päätöskisaan sarjan kolmannelta sijalta lähtee Juha Pasanen.

Uusien nelivetoisten Rally3-autojen luokassa ei osallistujaruuhkaa ole tänä vuonna ollut, mutta SM3-luokassa Lauri Joona ja Roope Korhonen ovat tarjonneet läpi kauden huimia taisteluita. Ennen kauden päätösrallia Korhonen etumatka on seitsemän pistettä, joten kumpi ensimmäisenä kaksikosta maaliin ajaa, voittaa myös Suomen mestaruuden.

Kouvolan SM-rallin SM1-luokan listalta löytyy yksi varsin mielenkiintoinen nimi, sillä nuori Konsta Saarinen debytoi kuninkuusluokassa Skoda Fabia R5 -autolla. Sen sijaan Aleksi Röyhkiötä ei kauden päätöskisassa nähdä.

Kouvolan SM-ralli ajetaan lauantaina 1. lokakuuta seitsemän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 106,02 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat