Quantcast

Rallin MM-sarjasta tuttu norjalainen loikkasi rallicrossin MM-sarjaan

Norjalainen Ole Christian Veiby on vaihtanut takaisin rallicrossiin.
Veiby ja Kristoffersson
Ole Christian Veiby ja Johan Kristoffersson. Kuva: FIAWorld RallyCross
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsalainen Volkswagen Dealerteam kertoi maanantaina, että rallicrossin nelinkertaisen maailmanmestari Johan Kristofferssonin lisäksi tiimissä tulevalla kaudella ajavat Veiby sekä nuori lupaus Gustav Bergström.

Veiby kiersi monta vuotta rallin MM-sarjassa, mutta ei onnistunut ottamaan viimeistä askelta lajin kirkkaimmalle huipulle. Norjalainen debytoi kausilla 2014-15 rallicrossin MM-sarjassa, mutta keskittyi sen jälkeen ralliin.

Tällä kaudella Veiby on ajanut jo RallyX-sarjassa, jossa sijoittui kuudenneksi sekä NitroRX-sarjan kahdessa avauskisassa.

– Olen keskittynyt ralliin jo monta vuotta. Aion jatkaa siinäkin lajissa, mutta minusta nyt on aika muutokselle ja on kivaa tehdä välillä myös jotain muuta, 26-vuotias Veiby sanoo.

– Rallicross sähköautoilla tuntuu hyvältä vaihtelulta ja on hienoa palata takaisin KMS-tiimiin. Me teimme töitä yhdessä jo kymmenen vuotta sitten, joten tunnen porukan hyvin.

Veiby saa ainakin oppia lajin absoluuttiselta ykkösnimeltä Kristofferssonilta.

– On upeaa päästä tallikaveriksi Johanin kanssa. Mielestäni hän on maailman paras kuski, ja olen varma, että hänen kokemuksensa on meille kullanarvoista. Hänellä on mieletön tietotaito rallicrossista, ja uskon, että yhdessä saamme tehtyä hyvän auton, jolla voimme kisata kärkitiloista.

Rallicrossin MM-sarjassa siirrytään kaudella 2022 sähköautoihin. Sarjan on määrä alkaa Norjan Hellistä 13.-14. elokuuta. Pisteistä ajetaan myös Latviassa, Portugalissa, Belgiassa, Espanjassa ja Saksassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat