Rallin MM-sarjasta tuttu Craig Breen hyppää Volkswagen Polon rattiin

Craig Breen. Kuva: Aki Hietavala

Citroenin rallitallissa viime kaudella MM-sarjaa ajanut Craig Breen kokeilee kesäkuun lopussa, miten Volkswagen Polo R5 tottelee miehen ohjausta. 

29-vuotias Breen nähdään Polon puikoissa 27. – 29. kesäkuuta ajettavassa Ypres-rallissa Belgiassa. Tällä kaudella Breen ei saanut työpaikkaa MM-sarjasta, mutta on kiertänyt muun muassa kotimaansa Irlannin kansallista sarjaa. Lisäksi Breen kisasi myös Italiassa, mutta tuolloin alla oli Skoda Fabia R5.

Irlantilaiskuski on luottavainen, että hän voi voittaa kovatasoisen asvalttikisan ainakin omassa luokassaan. Mukana Ypres-rallissa on myös Hyundain WRC-autolla ajava Thierry Neuville.

– Kyllä, sen suhteen olen varma. Tulen voittamaan rallin, Breen uhoaa.

– Tietenkin intohimoni on palata mahdollisimman nopeasti rallin MM-sarjaan. Sen takia etsin koko ajan kovaa kilpailua. Tänä vuonna minulla on myös mahdollisuus ajaa erilaisilla autoilla. En ole vielä ajanut Volkswagenilla, mutta olen vakuuttunut, että se on huippuauto, Breen jatkaa.

Breen osallistuu Ypres-ralliin luottokartturinsa Paul Naglen kanssa. Irlantilainen on ajanut samaisen kisan kolme kertaa aiemmin. Vuonna 2013 hän oli Peugeotilla kolmas, mutta keskeytti kahtena seuraavana vuonna teknisten ongelmien takia.

Entinen WRC-kuski saa kovan haasteen R5-autojen luokassa. Mukana on muun muassa 11-kertainen Ypres-rallin voittaja, takavuosina myös MM-sarjassa ajanut Freddy Loix.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö