Rallin MM-sarjassa WRC-autolla debytoiva Kalle Rovanperä uuden edessä – ”Toivottavasti minulla riittää kärsivällisyys”

Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyotalle siirtynyt rallilupaus Kalle Rovanperä lämmitteli tällä viikolla alkavaa MM-kautta varten viime viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä ajetussa Arctic Lapland -rallissa. 

Tämän viikon perinteikkäässä Monte Carlon MM-rallissa vastus ja haasteet ovat kuitenkin moninkertaiset. Tyyni nuorukainen lähtee ensimmäiseen MM-ralliinsa WRC-autolla kuitenkin totutun rauhallisesti.

– Monte Carlon ralli on minulle erityinen kisa. Harppaus on iso R5:sta WRC-autoon, kun voimaa ja downforcea on paljon enemmän. Ainakin testeissä auto on ollut kuitenkin helppo ajettava, Rovanperä sanoo.

– Onhan minulla toki paljon opeteltavaa. Uskon, että menee muutama kisa ennen kuin todella sopeutuu autoon ja tietää, miten kaikki toimii. Minun on ajateltava homma vähän uusiksi alkukaudesta. Toivottavasti minulla riittää kärsivällisyys, puuppolalainen jatkaa.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko, jolla Sebastien Loeb kertoo klassikkokisan haasteista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Kalle Rovanperä yllättyi voittorallissaan – ”Odotin, että tämä olisi voinut olla vaikeampaa”

Tallipomo Tommi Mäkinen korostaa, että Rovanperän ei missään nimessä tarvitse ottaa stressiä. Päätulosvastuussa Toyotan tiimissä ovat kuusinkertainen mestari Sebastien Ogier sekä walesilainen Elfyn Evans.

– Kallen ei tarvitse ottaa yhtään paineita, koska varsinkin tämä kisa on todella kova ralli tehdä debyytti. Olen kuitenkin luottavainen, että me saamme tiiminä vahvan tuloksen, joka käynnistää tämän vuoden mestaruustaistelun, Mäkinen sanailee.

Lue myös: Sebastien Ogierilta tärkeä huomautus Kalle Rovanperästä – ”Hän on tehnyt kaiken tarvittavan”

Toyotan tiimille Monte Carlon urakka on neljäs. Japanilaisvalmistaja on aina ollut podiumilla rallin päätyttyä Monacossa sunnuntaina, mutta voitto puuttuu.

– Kauden alku on todella mielenkiintoinen, sillä moni kuski on eri autoissa kuin viime vuonna. Meillä kokoonpano on täysin uusi. Tätä rallia me emme ole vielä voittaneet, mutta suorituskykymme on joka kerta ollut vahva, Mäkinen muistuttaa.

– Sebastienin (7 voittoa Monte Carlossa) tilastot ovat vakuuttavat ja hän on voittanut tämän rallin monella eri autolla. Olen varma, että hän on taas taistelussa mukana, vaikka toki opeteltavaa riittää. Tilanne on sama Elfynin osalta. Hän on näyttänyt Montessa aiemmin hyvää vauhtia.

Lue myös: Tommi Mäkisen tiimin uusi WRC-kilpuri esiteltiin Tokiossa – ”Tällä kaudella meillä on kevyempi ja tehokkaampi auto”

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö