Rallin MM-sarjassa tehtiin täydellinen u-käännös – tallipomo löysi sekoilusta jotain todella hyvääkin

Rallin MM-sarja teki kesäkuussa täydellisen u-käännöksen.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux Portugalin MM-rallissa 2024. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA ja rallin MM-sarja kertoivat kesäkuussa, että hybridiyksiköistä ei luovuta tämän kauden jälkeen ja nykyisillä Rally1-autoilla kilpaillaan nykyisen luokitusjakson loppuun eli vuoden 2026 loppuun saakka.

FIA kertoi vielä helmikuussa, että nykyisistä hybridiyksiköistä oltaisiin tämän kauden jälkeen luopumassa. Päätös herätti heti tuoreeltaan kritiikkiä. Nyt MM-sarja ja FIA tekivät kuitenkin täydellisen u-käännöksen.

FIA kuunteli valmistajien ja kuljettajien mielipiteitä ja päätti vetää käsijarrusta. Vaikka soutaminen ja huopaaminen on näyttänyt ulkopuolisille jopa vähän koomiselta, näkee M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener touhussa jotain hyvääkin.

– Kaiken viime aikoina tehdyn jälkeen voin sanoa, että vaikka asiat eivät menneet niin kuin tiimit halusivat ja resursseja valui hukkaan, niin kukaan ei voi sanoa, etteikö tämä kaikki myös piristänyt paljon MM-sarjaa, Millener sanoi Motorsportille.

– Meillä on nyt paljon liikettä, erilaisia strategioita, tavoitteita ja paljon keskusteluja. Nyt me kaikki tiedämme, mitä on tulossa. Promoottori on kertonut meille oman osuutensa ja FIA oman osuutensa, Millener jatkoi.

Sääntösekoilu oli Millenerin mukaan omiaan sekoittamaan sopivalla tavalla pakkaa ja kaikki ovat sitä myöten heränneet keskustelemaan rallin MM-sarjan tulevaisuudesta.

– Meidän täytyy pitää nyt tämä momentum yllä, ja en ole varma, että tätä olisi koskaan tapahtunut ilman sitä FIA:n ilmoitusta. Se on nyt saanut kaikki työskentelemään yhdessä tulevaisuuden suhteen ja se on todella positiivista, Millener kiitteli.

Lue myös nämä