Quantcast

Rallin MM-sarjassa lisää siirtohuhuja: Citroen-kuski yhdistetty Hyundaihin

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla on nähty melkoisesti liikehdintää syksyn aikana, eikä kaikki ole vielä ohitse.

Toyota on toistaiseksi ainoa talli, joka on lukinnut kaikki ensi kauden tallipaikat. Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak saavat tallikaverikseen Kris Meeken.

Citroenilla ja Hyundailla on kaksi sopimuskuljettajaa ensi kaudelle. Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi siirtyvät Citroenille, Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen jatkavat puolestaan Hyundailla. M-Sport on toistaiseksi vahvistanut ainoastaan Teemu Sunisen sopimuksen ensi kaudelle.

Hyundain suunnitelmissa on ajattaa kahta eri kuljettajaa tallin kolmannessa autossa. Tänä vuonna Hayden Paddon ja Dani Sordo ovat jakaneet rallit keskenään Hyundailla. Tiettävästi Sordon ura jatkuu Hyundailla, mutta kolmannen auton toiseksi kuljettajaksi on vielä useampi vaihtoehto jäljellä. Paddon haluaisi jatkaa Hyundailla, mutta toisaalta uusiseelantilaisen toiveissa on päästä kilpailemaan koko kaudeksi.

Brittilehti Motorsport News uutisoi tuoreimmassa numerossaan, että Hyundai on käynyt neuvotteluja myös Citroenin Craig Breenin kanssa. Lehden mukaan Hyundai on lykännyt viimeisten sopimusten julkistusta viime hetken neuvottelujen takia. Hyundain odotetaan kertovan sopimusuutisia joulukuun ensimmäisellä viikolla.

Pohjoisirlantilaisen Breenin nimi on yhdistetty jo kolmeen eri talliin. Spekulaatioissa Breeniä on viety M-Sportille, ja yhtenä vaihtoehtona on pidetty jatkosopimusta Citroenin kanssa.

Citroen ei ole vielä vahvistanut, ajattaako se kolmatta autoa Ogierin ja Lapin rinnalla kaudella 2019. Kolmas auto vaikuttaa tällä hetkellä todennäköiseltä, ja ranskalaistiimi yrittääkin houkutella yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin ajamaan osan ensi kauden ralleista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat