Quantcast

Rallin MM-sarjan WRC-tallissa kriisi päällä – ”Tarvitsemme ihmisiä, jotka tekevät päätöksiä ja johtavat tallia”

Hyundai Motorsport ei ole saanut toivomaansa alkua rallin MM-kauteen tänä vuonna.
Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsportin väellä on töitä tehtävänä. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kaudesta on takana vajaa kolmannes, Toyota on karannut Hyundailta sekä valmistajien että kuljettajien mestaruuskamppailuissa. Valmistajien pistetaulukossa Toyotalla 59 pisteen etumatka Hyundaihin, ja Kalle Rovanperä johtaa puolestaan kuljettajien MM-sarjaa 46 pisteen turvin ennen Hyundain Thierry Neuvilleen.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Historia toistaa itseään, sillä olemme kohdanneet useita ongelmia kuten aiempinakin vuosina. Olemme menettäneet paljon pisteitä niiden takia. Se on sääli, sillä meillä on kaikki työkalut pärjätäksemme hyvin, Neuville kertoi Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n haastattelussa.

Neuvillen mukaan yksi merkittävistä seikoista on se, että tallissa ei ole kunnon johtoa. Hyundai on ollut ilman varsinaista tallipäällikköä siitä lähtien, kun Andrea Adamo vetäytyi pestistä kauden 2021 päätteeksi. Ranskalainen Julien Moncet on toiminut Hyundain väliaikaisena tallipomona.

– Tarvitsemme ihmisiä, jotka tekevät päätöksiä ja johtavat tallia ja joilla on voimaa ja karismaa Hyundai Motorsportin kaltaisen yhtiön johtamiseen. Tällä hetkellä meillä ei ole sellaista. Talli on pienessä kriisissä, Neuville latasi.

Neuville on jo toinen Hyundai-tähti joka on antanut kritiikkiä tiimilleen. Virolaiskuljettaja Ott Tänak puhui niin ikään suunsa puhtaaksi Portugalin MM-rallin jälkeen.

Lue myös: Ott Tänak avasi sanaisen arkkunsa – virolaistähdeltä tiukkaa tekstiä tiimistään

Hyundai-kuljettajat ovat saavuttaneet tällä kaudella neljä palkintokorokepaikkaa, mutta eivät vielä yhtäkään voittoa. Toyotan Rovanperä on sen sijaan juhlinut ykköstilaa jo kolmessa peräkkäisessä osakilpailussa.

Viimeisimmän taidonnäytteensä Rovanperä antoi viime viikonlopun Portugalin MM-rallissa, jossa hän johdatti Toyotan kaksoisvoittoon.

– Meidän täytyy onnitella Toyotaa heidän suorituskyvystään. Heidän autonsa luotettavuus on vaikuttavalla tasolla. Meidän pitää toivoa, että asiat menevät meillä paremmin Sardiniassa, Neuville viittasi ensi viikolla ajettavaan osakilpailuun.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat