Rallin MM-sarjan uutuudesta tihkui lisätietoja

Paraguay liittyy rallin MM-sarjan kattaukseen ensi vuonna.
Santiago Peña ja Simon Larkin
Paraguayn presidentti Santiago Peña ja MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuten uutisoimme jo varhain sunnuntaina, Paraguay isännöi ensimmäistä kertaa rallin MM-sarjan osakilpailua kaudella 2025. MM-sarjan promootioyhtiö kertoi tiedotteessaan, että kyseessä on monivuotinen sopimus.

Nyt Paraguayn diilistä on tihkunut lisätietoja. Paikallisen median mukaan Paraguayn sopimus on kolmivuotinen eli Etelä-Amerikan maassa ajetaan MM-pisteistä ainakin vuosina 2025-27.

Paraguayn presidentti Santiago Peña julkisti uutisen lauantai-iltana paikallista aikaa maan pääkaupungissa Asuncionissa.

– Koko moottoriurheilukansa unelmoi tästä. Paraguay on nyt osa maailmaa. Ensi vuonna Kanadasta Tulimaahan vain kaksi maata järjestää kilpailuja mantereella: Chile ja Paraguay, Peña hehkutti.

– Olen erittäin ylpeä, onnellinen ja kunnioitettu siitä, että he valitsivat Paraguayn.

Peñan lisäksi promoottorin tapahtumajohtaja Simon Larkin oli Asuncionissa kertomassa MM-sarjan uutuudesta.

– Ei ole epäilystäkään tämän kansakunnan intohimosta rallia kohtaan. Emme malta odottaa, että pääsemme välittämään tämän intohimon sekä Paraguayn upean maiseman ympäri maailman, Larkin kertoi.

Paraguayn MM-rallin keskuspaikkana toimii Encarnacionin kaupunki Parana-joen varrella. Ralliin odotetaan paljon faneja Argentiinasta, sillä Parana-joki virtaa maiden välillä. Argentiinan puolella olevasta Posadasin kaupungista pääsee kansainvälisen sillan yli Paraguayn puolelle Encarnacioniin.

Erikoiskokeet kulkevat Itapuan maakunnan alueella. Samalla seudulla järjestetään Etelä-Amerikan rallisarjaan kuuluva soraralli.

Ensi kaudella MM-sarjassa nähdään kaksi muutakin uutta osakilpailua, kun pisteistä ajetaan ensimmäistä kertaa myös Kanariansaarilla ja Saudi-Arabiassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat