Rallin MM-sarjan uusi rengasvalmistaja saa jo kehuja – ”Rallien voitoista voidaan taistella ajamalla”

Rallin MM-sarjan rengasvalmistajaksi kaudella 2021 tullut Pirelli on saavuttanut tallien luottamuksen.
Pirelli Sottozero
Talviralleissa ajetaan Pirellin Sottozero-renkaalla. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä viime vuonna italialaisyhtiön renkaat saivat välillä paljonkin kritiikkiä, kun varsinkin rajuissa sorakisoissa rengasrikkoja nähtiin paljon. Toisaalta vertailua tehtiin aiemman rengasvalmistajan Michelinin kumeihin, jotka olivat loppuvaiheessa jopa liiankin kestäviä.

– Loppujen lopuksi jostain oli luovuttava. Niistä renkaista tuli tuhoutumattomia ja sen jälkeen meiltä alkoi mennä vanteita. Minusta olemme nyt hyvässä vaiheessa Pirellin kanssa, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler sanoo Dirtfishin sivuilla.

Pirelli toimii MM-sarjan rengasvalmistajana viiden vuoden sopimuksella. Yhtiö oli kovassa paikassa, kun se joutui kehittämään uudet rallirenkaat vuonna 2020 pahimman koronapandemian aikana.

Fowlerin mukaan enää pehmeän seoksen renkaissa riittää kehitettävää luottavuuden suhteen.

– Nyt olemme kuitenkin tilanteessa, jossa rallien voitoista voidaan taistella ajamalla. Soralla renkaat toimivat hyvin. Minusta vain soft- ja super soft -renkaissa Pirellin pitäisi tehdä vielä kehitystä, Fowler kertoo.

– Meillä on kuitenkin rengas, joka on tarvittavan hyvällä tasolla, että saamme kunnon kilpailua aikaseksi. Se on kaikki, mitä olemme halunneet.

Nimenomaan renkaan kestävyys on tärkeintä. Jos kestävyys on kunnossa, voidaan kovimmasta suorituskyvystä tinkiä.

– Luotettavuus ja tasaisuus ovat avaintekijöitä. Siinä vaiheessa aivan viimeisin suorituskyky ei ole ratkaisevaa. Kunhan rengas on suurin piirtein ”alueella”, on tilanne ainakin kaikille tiimeille sama.

Pirelli on toiminut vuosia myös F1-sarjan virallisena rengasvalmistajana. Italialaisfirma toimi ennen nykyistä sopimustaan edellisen kerran rallin MM-sarjan virallisena rengasmerkkinä kausilla 2008-10.

Katso alapuolelta Ruotsin MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat