Rallin MM-sarjan uuden tulokkaan reitti julkistettu – valtavaan poruun on vastattu

Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan nyt toista kertaa, jälleen kolmen maan eli Tshekin, Saksan ja Itävallan teillä.
Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan asvaltilla maalaismaisemissa. Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän vuoden Keski-Euroopan MM-rallin reitti on julkistettu rallin kotisivuilla. Reitti noudattelee viime vuotisia päälinjoja, mutta mukana on kaksi kokonaan uutta pätkää sekä montaa pätkää on muokattu. Itse asiassa yhtäkään metsäpätkistä ei ajeta samassa muodossa kuin viime vuonna.

Lisäksi kokonaisuutena reitistä on pyritty tekemään kompaktimpi. Tämä onkin varmasti tervetullut uudistus, sillä esimerkiksi Sebastien Ogier kritisoi viime vuoden reitin pitkiä siirtymiä.

Lue lisää: Uusi MM-ralli aiheuttaa valtavaa porua – ”Ei mitään järkeä”

Rallin huoltoparkki on siirretty tänä vuonna Passaun Messeparkista Karpfhamin kaupunkiin Volksfestplazille, koska Messepark oli jo varattu rallin ajankohtana. Uusi huoltoparkki on sama, jossa 3 Städte -ralli piti päämajaansa vuoteen 2017 asti. Siirtoon vaikutti olennaisesti, että rallin ajankohtaa siirrettiin vielä viime tingassa pyhäinpäiväviikonlopusta kaksi viikkoa aiemmaksi.

Lue lisää: Rallin MM-sarjan kalenteriin muutos ”hiljaisen päivän” vuoksi

Keski-Euroopan MM-rallin reitin yleiskuva. Kuva: www.centraleuropeanrally.eu

Torstai ja perjantai – Tsekki

Itse ralli alkaa jälleen Tshekistä, jossa kurvaillaan nyt myös testierikoiskoe. Tämän johdosta se voidaan ajaa normaaliin tapaan torstaiaamuna viime vuotisen keskiviikon sijasta.

Torstain ohjelmassa on testierikoiskokeen lisäksi tuttu yleisöpyöritys raviradalla Prahassa sekä Klatovyn erikoiskoe, joka järjestäjien julkaiseman tiedotteen mukaan on yhedksän kilometriä pitkä ja uusi tälle vuodelle, vaikka saman niminen pätkä ajettiin viime vuonnakin. Rallit.fin saamien tietojen mukaan erikoiskoetta ei tänä vuonna ajeta silmukan muodossa kuten viime vuonna.

Torstain ja perjantain välissä ei ajeta nyt pitkää siirtymää Saksaan huoltoparkkiin, mikä Ogieriakin harmitti viime vuonna. Yötauko vietetään Janovicen kaupungissa Tsekissä.

Klatovyn erikoiskoe ajetaan myös perjantaina. Kaksi muuta perjantain erikoiskoetta, Strašín ja Šumavské Hoštice ovat osittain tuttuja viime vuodelta, mutta reitiltään uudistettuja. Perjantain aikana ei ole päivähuoltoa, ainoastaan renkaanvaihto. Karpfhamin huoltoparkkiin saavutaan ensimmäistä kertaa siis perjantai-iltana.

Lauantai ja sunnuntai – Saksa ja Itävalta

Lauantain avauserikoiskoe Granit Und Wald ajetaan Saksan puolella, ja se on uusi. Seuraava pätkä Beyond Borders ylittää nimensä mukaisesti rajan Saksasta Itävaltaan, ja käyttää luultavasti viime vuoden Mühltalin pätkän reittiä. Kolmas erikoiskoe Schärdinger Innviertiel on myös nimellisesti tuttu viime vuodesta, mutta reitiltään uudistettu. Se on rallin ainoa kokonaan Itävallassa ajettava pätkä.

Sunnuntaina ajetaan kaksi erikoiskoetta Saksassa. Knaus Tabbert Am Hochwald on kokonaan uusi pätkä, mutta power stagena toimiva Passauer Land on viime vuodesta tuttu, joskin nyt pidennettynä ja muokattuna.

Viime vuoteen verrattuna Itävallassa ajetaan nyt vähemmän, eli vain puolitoista erikoiskoetta. Viime vuonna sekä Saksan että Itävallan maaperällä ajettiin kolme erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat