Rallin MM-sarjan tiimi teki historiaa – ”Olen äärettömän ylpeä saavutuksestamme”

Rallin MM-sarjan yksityistiimi M-Sport Ford ylsi melkoiseen suoritukseen kesäkuun alussa Sardinian MM-rallissa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux Portugalin MM-rallissa 2024. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimi nimittäin nappasi 300. perättäisen valmistajien pistesijoituksen MM-sarjassa. Vastaavaan ei tiettävästi ole ylletty missään moottoriurheilusarjassa ikinä. Homma varmistui, kun Gregoire Munster ajoi maaliin viidentenä. Myös kertaalleen keskeyttänyt Adrien Fourmaux toi valmistajien pisteitä tiimille.

Pisteputki alkoi 22 vuotta sitten, kun Carlos Sainz ja Colin McRae ajoivat sijoille kolme ja neljä vuoden 2002 Monte Carlon rallissa. Tuolloin alla oli Ford Focus WRC.

Sen jälkeen valmistajien pisteitä on kertynyt joka rallista eli yhdessäkään kisassa kaikki Fordit eivät ole jääneet pysyvästi matkan varrelle. Sata pistekisaa tuli täyteen vuonna 2008 Turkin rallissa ja 200 pistekisaa Meksikossa vuonna 2016.

Saavutus on tehty kuuden eri mantereen ja 29 maan alueella. Rallia 300 pistekisaan on pitänyt ajaa yhteensä 84 365 kilometriä. Kuskeja mukana on ollut tekemässä historiaa 29 kappaletta ja karttureita 38.

Vuodesta 2002 lähtien M-Sport Ford on saavuttanut kolme valmistajien mestaruutta. Kuskeista MM-titteliä on juhlinut vain Sebastien Ogier vuosina 2017-18.  

– Kolmensadan perättäisen pistesijoituksen ottaminen on tärkeä testamentti tallimme horjumattomasta omistautumisesta ja sitoutumisesta. Heidän herkeämätön työntekonsa ja tietenkin Ford Motor Companyn tuki todella kuvaavat sitä henkeä ja suorituskykyä sekä luotettavuutta, jota olemme MM-sarjaan tuoneet, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson sanoo.

– Haluan kiittää ihan jokaista työntekijäämme, kuskiamme ja kartturiamme sekä faniamme, jotka ovat olleet mukana tällä matkalla. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman jokaista teitä. Olen äärettömän ylpeä saavutuksestamme. Nyt odotan, että saamme 350 pistekisaa täyteen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat