Quantcast

Rallin MM-sarjan tähtikuskilta yllätysveto – kartanlukija vaihtoon kauden kynnyksellä

Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tähtikuljettaja Thierry Neuville teki yllättävän ilmoituksen perjantaina.

Belgialaiskuski Neuville tiedotti Twitterin välityksellä, että hän vaihtaa kartanlukijaansa vain viikko ennen rallin MM-kauden alkua.

– Pieniä muutoksia, sillä aloitan kauden siten, että Martijn Wydaeghe istuu kartturin paikalle. Haluan kiittää Nicolas Gilsoulia kymmenestä yhteisestä vuodesta ja upeista muistoista, Neuville kertoi.

Neuville ja Gilsoul tekivät yhteistyötä ensimmäisen kerran jo kaudella 2009 kahdessa rallissa. Gilsoulista tuli Neuvillen todellinen luottomies vuonna 2011.

Neuville ja Gilsoul osallistuivat yhdessä 111 MM-ralliin ja saavuttivat 13 osakilpailuvoittoa. Maailmanmestaruus jäi parivaljakolta saavuttamatta, mutta he sijoittuivat MM-hopealle peräti viisi kertaa.

Neuvillen uusi kartanlukija Wydaeghe, 28, on viime vuosina lukenut nuotteja belgialaiselle Guillaume de Meviusille. Wydaeghella on tähän mennessä kokemusta 18 MM-rallista.

Neuville ajoi hiljattain testit rallin MM-kauden avaavaan Monte Carlon ralliin Gilsoulin kanssa. Hyundain WRC-talli oli myös ilmoittanut Neuvillen ja Gilsoulin samaan autokuntaan Monte Carlon legendaariseen kilpailuun.

Monte Carlon MM-ralli on määrä järjestää 21.-24. tammikuuta, mutta vieläkään ei ole täyttä varmuutta siitä, voidaanko kilpailu järjestää vallitsevassa koronatilanteessa.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat