Quantcast

Rallin MM-sarjan supertähdet testasivat kauden loppuhuipennusta varten

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Monzan MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kausi 2021 huipentuu parin viikon kuluttua ajettavaan Monzan osakilpailuun. 

Sekä Hyundai että Toyota on aloittanut valmistautumisen osin Monzan legendaarisella moottoriradalla ajettavaan ralliin. Hyundailla testivuorossa torstaina oli belgialaistähti Thierry Neuville.

Sekä kotikisassaan Belgiassa elokuussa että Kataloniassa lokakuussa asvalttirallin voittoa juhlinut Neuville on yksi voittajasuosikeista myös Monzan pikipinnalla. Belgialaistähti on menettänyt mahdollisuutensa mestaruustaistelussa, mutta on vahvasti kiinni pronssitilassa. Neljäntenä oleva Toyotan Kalle Rovanperä on jäänyt Neuvillesta 19 pistettä.

Katso Neuvillen testivideo alapuolelta. Videon on Youtubeen tehnyt Palbo46 Rally Videos.

 

Toyotan testit keskiviikkona aloitti Kalle Rovanperä. Torstaina oli seitsenkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin vuoro hakea säätöjä liukkaalle asvaltille.

Viime vuoden tavoin tämän kauden mestaruuskamppailu on Ogierin ja tallikaveri Elfyn Evansin välinen. Ogier lähtee Monzaan 17 pisteen johtoasemassa.

Monzassa kahden viikon kuluttua nykyiset WRC-autot nähdään tositoimissa näiden herrojen käsissä viimeistä kertaa, sillä ensi kaudella MM-sarjassa ajetaan uuden sukupolven Rally1-hybridikilpureilla.

Ogierin testivideon voit katsoa alapuolella. Videon on tehnyt 6WRC Channel. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat