Rallin MM-sarjan ranskalaistähti uhkuu itseluottamusta – latasi kovan tavoitteen Puolaan

M-Sport Fordilla ei pitänyt olla tällä kaudella yhtään tähtikuljettajaa rallin MM-sarjassa, mutta Adrien Fourmaux on ollut tästä väitteestä eri mieltä kauden alusta lähtien.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux tykitti jo kauden toisessa kilpailussa palkintokorokkeelle Ruotsissa ja tekeminen on jatkunut hyvin johdonmukaisena myös sen jälkeen.

Kesällä ranskalainen sensaatio on kuitenkin uuden haasteen edessä, kun rallisirkus sukeltaa nopeille sorateille. Puolasta, Latviasta ja Suomesta ei vauhtia puutu.

Adrien Fourmaux on valmistautunut sorakisoihin testaamalla Virossa.

– Testit olivat mukavat ja positiiviset, Fourmaux kertoi Rallye Sport -sivustolle.

– Ainoa ongelma oli se, että meillä oli vain yksi testipäivä kolmea nopeaa sorarallia varten. Yritämme löytää jonkinlaisen kompromissin kolmeen nopeaan kisaan, mutta nyt olimme enemmän Latvian ja Suomen teillä, kun keskinopeus nousi Virossa 140 kilometrin tuntivauhtiin, Fourmaux jatkoi.

– Puolassa tiet ovat kapeampia puiden keskellä. Olisimme ehkä voineet löytää paremman paikan testata, mutta se ei ollut kovin helppoa.

Puolan ja Latvian nopeiden sorakisojen jälkeen edessä on legendaarinen Suomen MM-ralli. Keski-Suomessa ajetaan elokuun alussa.

– Ainoa ero muihin talleihin on se, että muilla on Suomessa testialue. Se on iso etu. Olisin mielelläni ajanut yhden testipäivän Suomen kaltaisessa maastossa, Fourmaux harmitteli.

Nopeiden sorakisojen trilogian ensimmäinen osa on ohjelmassa juhannuksen jälkeen Puolassa. Fourmaux uhkuu itseluottamusta ennen kilpailua, vaikka se on hänelle täysin uusi kilpailu.

– Kaikki muut ovat ajaneet siellä paitsi minä ja Gregoire (Munster). Jopa Martin (Sesks) ajoi siellä viime vuonna EM-rallin, Fourmaux aloitti.

– Sen ansiosta meillä on käytössämme videoita, joten olen voinut valmistautua katselemalla kuljettajaa, joka teki pohja-ajan jokaiselle erikoiskokeelle, ranskalainen jatkoi viitaten latvialaiskuljetteja Sesksiin, joka debytoi Puolassa Fordin Rally1-autolla.

Vaikka Puolan MM-ralli koostuu pätkistä, joita Fourmaux ei ole koskaan ajanut, on hän hyvin luottavainen kilpailun alla.

– Vaikka minulla ei ole samanlaista kokemusta kuin muilla, niin minulla on hyvät nuotit ja olen hyvin luottavainen, Fourmaux sanoi.

– Kukaan ei odottanut, että nousen palkintokorokkeelle Ruotsissa ja pystyn taistelemaan (Elfyn) Evansin kanssa. Joten odotan, että olen vähintään yhtä hyvä nyt Puolassa, Fourmaux pamautti itseluottamusta uhkuen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat