Rallin MM-sarjan konkarikuskin ura vaakalaudalla – ”En tiedä, onko minulle vielä töitä”

Dani Sordo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain kokenut espanjalaiskuski Dani Sordo on yksi Saksan MM-rallin mahdollisista yllättäjistä. Sordin lempialusta on asvaltti ja lisäksi miehellä on loistavia muistoja Mosel jokilaakson ympäristössä ajettavasta rallista.

Vuonna 2013 Sordo juhli Saksassa uransa tähän mennessä ainoaa voittoa. Ykkösijan lisäksi Sordo on kivunnut podiumille Saksassa peräti kuusi kertaa.

– Totta kai tykkään tästä kisasta. Nautin todella näistä pätkistä. Auto on huippuiskussa. Näillä autoilla pitää vain uskoa autoon ja nuottiin. On vain uskallettava ajaa kaasu pohjassa, vaikka välillä arveluttaisi, Sordo sanoi torstaina Bostalseen huoltoalueella.

Sordo on ajanut Hyundailla tällä kaudella osittaisen ohjelman vuorotellen ajopestissä Hayden Paddonin kanssa. Konkarikuskin mukaan palkintosija voi tänä vuonna olla kiven alla.

– Jo shakedownissa nähtiin, että jätkät menevät todella kovaa. He ovat ajaneet enemmän ja valmiita kisaan varmasti ihan alusta asti. Minun pitää myös herätä heti taisteluun, Sordo suunnitteli.

– Tällä hetkellä on paljon kuskeja, jotka ovat nopeita asvaltilla. Periaatteessa jokainen sarjan kuski on ihan yhtä hyvä asvaltilla kuin soralla. Takavuosina tilanne oli vähän toinen.

Meneillään oleva kausi voi olla Sordon uran viimeinen. Tosin keväällä espanjalainen napsi muun muassa kaksi kolmatta sijaa, joten vauhtia näyttää yhä löytyvän.

– En tiedä, ajanko yhtään kisaa ensi vuonna. Ehkä ei edes tule mitään kautta minulle. Nyt vain nautin näistä kisoista, mitkä pääsen ajamaan. Katsotaan sitten ensi kaudella, onko minulle vielä töitä, Sordo summasi sopimusutelut.

Lue myös nämä

  • Uusimmat