Rallin MM-sarjan komeetan ympärillä jo siirtohuhuja – ”En usko, että hän haluaa lähteä”

Adrien Fourmaux on noussut tällä kaudella rallin MM-sarjassa ryminällä parrasvaloihin.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalaiskuski haki viime vuonna vauhtia WRC2-luokasta ja palasi täksi kaudeksi M-Sport Fordin Rally1-auton rattiin. Tämän vuoden seitsemän ensimmäistä MM-rallia ovat tuoneet kolme palkintosijaa.

Fourmaux´n nimi onkin noussut mukaan kuskispekulaatioihin ensi kauden työpaikkoja jaettaessa. M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kuitenkin luottaa, ettei Toyota tai Hyundai saa kosiskeltua ranskalaista leipiinsä.

– Olen varma, että hänellä on jo kysyntää. Meidän ykköstavoitteemme on varmistaa, että Adrien ei jätä talliamme. Hän on uskomaton kyky, enkä usko, että hän haluaa edes lähteä, Millener sanoo Dirtfish-sivustolla.

– Adrien on tyytyväinen tallissamme ja hän kunnioittaa suuresti Malcolmia (M-Sportin johtaja Wilson). Koko tiimi tekee hänelle töitä. Hänen ympärilleen tallimme on nyt rakennettu ja silloin menestystä voi tulla.

M-Sport on tunnetusti MM-sarjan altavastaaja, sillä yksityistiimin resurssit ovat kaukana tehdastalleista.

– Tässä vaiheessa uraa, Adrien nauttii, kun voi taistella altavastaajana muita vastaan. Jos hän menee johonkin muuhun talliin, on heti vieressä maailmanmestareita. M-Sportilla hän saa, mitä haluaa, Millener lupailee.

– Toki me kohtelemme kuskejamme tasapuolisesti, mutta Adrien saa, mitä tarvitsee. Hän on tarpeeksi fiksu, että osaa arvostaa tätä puolta.

Ranskalainen kuski brittitiimissä ei välttämättä ole aina helpoin yhtälö, mutta Fourmaux´n ja M-Sportin tapauksessa homma on rullannut mallikkaasti.

– Hän on ranskalainen, mutta olemme ehdottomasti tartuttaneet häneen englantilaista huumoria ja tietynlaista kuivuutta. Hän on jo aika hyvä siinä, Millener naureskelee.

– Hän on tietenkin kunnianhimoinen ja kova meitä kohtaa, kun tarvitsee. Hän on myös hyvin mukava, joten on ilo työskennellä Adrienin kanssa.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Latviassa.

Lue myös nämä