Rallin MM-sarjan kärkimies tuskastui – ”Ei ollut mitään järkeä”

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville pettyi Puolan MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toisaalta belgialaisella ei ollut suuren suuret odotukset kisaa varten, sillä hän joutui auraamaan tietä ensimmäisenä autona. Lopulta tuloksena oli lauantaina päättyneen pitkän kisan kuudes tila sekä yhteensä kahdeksan MM-pistettä sunnuntailta.

Varsinkin kisan päättäneen Power Stage -pätkän ykköstila lämmitti Neuvillen mieltä.

– Olin vähän ongelmissa säätöjen kanssa. Saimme kuitenkin sunnuntaina tehtyä muutoksia ja sitä kautta vähän lisää vauhtia. Keskityimme Power Stageen. Muut kuskit olivat voittotaistelussa aamulla ja myös Ott (Tänak) otti enemmän riskejä kuin me, Neuville summasi.

– Minun piti pitää riskit balanssissa ja sitten vain puskin täysillä Powerilla. Oli kivaa saada sieltä paras aika.

Varsinkin lauantaista jää hieman jossiteltavaa. Neuville menetti kaksi MM-pistettä jäätyään 0,1 sekuntia viidenneksi ajaneesta debytanttikuski Martins Sesksista.

– Eihän tämä meidän viikonloppumme ollut. Oli todella haastavaa olla perjantaina ensimmäisenä autona tiellä. Se oli todellista kamppailua. Meidän piti koettaa tasapainotella sen suhteen, kuinka paljon olemme valmiita ottamaan riskejä. Ei vauhti ollut sitä, mitä toivoimme, Neuville summasi.

– Saimme kuitenkin loppujen lopuksi jotain pisteitä viikonlopulta. Odotan tulevia kisoja, vaikka en tiedä, ovatko ne paljon mielenkiintoisempia meidän osaltamme.

Neuvillen on pidettävä joka kisassa mielessä, että MM-taisto ei kestä keskeytyksiä. Yhden tilastotappion mies kärsi jo Sardiniassa kesäkuun alussa, joten homma on melkoista tasapainoilua.

– Ei ollut mitään järkeä puskea kovempaa kuin mikä tuntui luontevalta. Avauspäivänä aurasimme koko ajan, eikä tilanne ollut paljon parempi lauantaina. Ei meillä ollut kunnon mahdollisuutta myöskään parantaa säätöjä, Neuville summasi.

– Oli vain seurattava vaistoja ja ajettava niin hyvin kuin pystyy.

Lue myös nämä

  • Uusimmat