Rallin MM-sarjan kärkimies suitsuttaa Toyotan uutta tähteä – ”Hän ottaa voittoja tällä kaudella”

Thierry Neuville ja Elfyn Evans. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Toyotan Elfyn Evans oli yksi suurimmista yllättäjistä viime viikonloppuna ajetussa Monte Carlon MM-rallissa.

Toyotalle täksi kaudeksi tullut Evans piti Monten kärkipaikkaa hallussaan puolet kilpailusta. Walesilainen kellotti Toyota Yaris WRC -autolla neljä pohja-aikaa ja starttasi johtajana kisan päätöspäivään.

Evans putosi sunnuntain pätkillä kolmanneksi. Ensin edelle paahtoi rallin voittanut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville, ja viimeisellä erikoiskokeella tallikaveri Sebastien Ogier jätti walesilaisen taakseen.

Lue myös: Uusi sinivalkoinen rallinimi valmis läpimurtoon – oletko kuullut hänestä? ”Kaverissa on huikea kokonaisuus”

Evansin debyytti Toyotan ratissa oli kuitenkin lupaavaa. Tämän pisti merkille myös MM-sarjan ykköspaikan ottanut Neuville.

– Hän on todella lahjakas ja häneltä löytyy nopeutta. Hän oli heti sinut uuden autonsa kanssa. Se on lupaavaa hänelle ja kaikille muillekin tulevissa kilpailuissa, Neuville sanoi Autosportin mukaan.

– Olemme jo aiemmin nähneet hänen nopeutensa asvaltilla, joten tämä esitys ei ollut yllätys. Uskon, että hän on hyvässä vauhdissa useissa ralleissa. Kun otetaan lähtöpaikat huomioon, Elfyn ottaa voittoja tällä kaudella, belgialaistähti luottaa.

Neuville, Ogier ja nykyään Hyundailla ajava Ott Tänak ovat olleet omaa luokkaansa MM-sarjassa viime vuosina. Evansin viime viikonlopun suoritus antoi viitteitä siitä, että hänelläkin on mahdollisuudet nousta MM-sarjan huippunimien joukkoon.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin huikeasta ratkaisusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Evans ei vielä puhu mestaruussaumoista. Hän keskittyy yhteen ralliin kerrallaan.

– On parempi pitää pää alhaalla ja mennä jokaiseen ralliin tekemään parhaansa. Se on niin yksinkertaista.

– Ei ole mitään järkeä yrittää tehdä sen suurempia suunnitelmia. Mennään vain erikoiskokeille ja annetaan muiden asioiden mennä omalla painollaan, Evans sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja