Rallin MM-sarjan kärkimies kommentoi jättiuutista – ”Se oli mukava kuulla”

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti tiistaina, ettei alkuvuodesta julkistettu rallin MM-sarjan valtava uudistuspaketti toteudu.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA:n ja rallin MM-sarjan promootioyhtiön mukaan Rally1-autoissa hybridiyksiköistä olisi luovuttu jo tämän vuoden jälkeen. Lisäksi ykkösluokan autoista oli määrä poistaa aerodynamiikkaa ja vähentää tehoa. Samalla WRC2-luokan autoihin olisi ollut lunastettavissa niin kutsuttu WRC-paketti, joka olisi tuonut kilpurin lähemmäksi ykkösluokan menopelejä.

Jättiuudistuksesta kuitenkin luovuttiin nykyisten WRC-tallien varsin äänekkään vastarinnan vuoksi. Vaarana olisi ollut, että joku tai jotkut kolmesta tiimistä olisivat lähteneet lätkimään MM-sarjasta. Uudistuksen perumisella taataan se, että vuosina 2025-26 rallin MM-sarjassa jatkavat ainakin nykyiset tallit M-Sport Ford, Toyota sekä Hyundai.

Rallin MM-sarjaa johtava Hyundain Thierry Neuville otti tiistaina Uzbekistanissa tehdyn päätöksen ilolla vastaan.

– Oli hienoa kuulla tänään, että nyt meillä on vakautta, jota tiimit ovat pyytäneet. Sardiniassa (kesäkuun alun MM-rallissa) meillä oli kokous, jossa pöydällä oli mielenkiintoisia ehdotuksia tulevaisuuden kehitystyötä ajatellen tämän lajin kannalta, Neuville kertoo FIA:n tiedotteessa.

– Kaiken lisäksi FIA:n lisääntyneet promootiotoimenpiteet lupaavat sitä, että meidän lajimme profiili tulee nousemaan ja tuo sitä kautta lisää arvoa kaikille osapuolille.

Rallin MM-sarjassa on jo ensi kaudella suunnitteilla lukuisia uudistuksia lajin markkinoinnin ja promootion suhteen. Pöydällä on ollut muun muassa kuljettajien ja insinöörien välisen keskustelun tuominen julkiseksi kaikelle yleisölle sekä uudenlaisten kypäräkameroiden asentaminen kuljettajille. Lajin taustajoukoissa tehdään kovasti töitä, jotta ralli kiinnostaisi tulevina vuosina uusia kannattajia.

– Kuljettajana olen todella innoissani näkemään muutokset, jotka eivät vain säilytä, vaan lisäävät yhteyttä faneihimme joka puolella maailmaa. Sitä kautta laji voi jatkaa kasvuaan ja kukoistaa, Neuville sanailee.

Rallin MM-sarja jatkuu Puolan nopealla sorakisalla kesäkuun lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat