Rallin MM-sarjan kärkimies ei pelkää tulevaa haastetta – ”Olen saanut enemmän itseluottamusta”

Hyundai-kuski Thierry Neuvillen kauden ensimmäinen puolisko on sujunut hienosti.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisessä osakilpailussa Sardiniassa Neuville tosin teki pahan virheen, kun hän ajoi kolmannelta sijalta ulos tieltä lauantaina. Helppo virhe söi paljon tärkeitä MM-pisteitä, mutta toisaalta belgialainen paikkasi tilanteen hyvin voittamalla sunnuntain pikakisan sekä rallin päättäneen Power Stage -pätkän.

Seuraavaksi rallin MM-sarja jatkuu kolmella nopealla sorarallilla, kun pisteistä kilvoitellaan Puolassa, Latviassa ja Suomessa. Perinteisesti ja myös tilastojen valossa Hyundai ja Neuville eivät ole nopeissa kisoissa loistaneet, mutta toisaalta viimeisen parin vuoden aikana belgialaisen vauhti on parantunut esimerkiksi Keski-Suomen sorateillä.

Asiassa varmasti auttaa Esapekka Lapin tulo Hyundain tiimiin sekä tallin testialue Keski-Suomen Jämsässä. Sen myöntää myös Neuville. Viime kaudella Neuville ajoi Suomen MM-rallissa toiseksi. Saman sijoituksen mies pokkasi myös paria viikkoa aiemmin Virosta.

– Olemme kehittyneet paljon nopealla sora-alustalla sen jälkeen, kun aloimme testaamaan Suomessa. Olihan se selvää minulle kuskina, että olemme sellaisissa oloissa ongelmissa, koska kokemusta niiltä teiltä oli selvästi vähemmän, Neuville sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Testialueemme myötä olen saanut enemmän itseluottamusta sekä ymmärrystä, miten pitää teknisesti ajaa niitä teitä. Toki myös automme on kehittynyt.

Puolasta Neuvillella on loistavia muistoja, kun kisa viimeksi ajettiin vuonna 2017. Neuville ajoi tuolloin voittoon ylivoimaisella erolla ennen silloista tallikaveri Hayden Paddonia. Neuville korostaa, että Puolan tietyyppi poikkeaa selvästi Suomen rallin olosuhteista, vaikka molemmat nopeita kisoja ovatkin.

– Puolassa on erilainen tienpinta, selvästi pehmeämpi. Sellaisella pinnalla emme ole olleet ollenkaan huonoja, Neuville muistattaa.

– Enemmän meillä on ollut ongelmia Viron ja Suomen kaltaisilla kovilla teillä. Niissäkin olosuhteissa olemme kuitenkin kehittyneet. Siltikin on edelleen varaa kehittyä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat