Rallin MM-sarjan kärkikuskille luvassa tuskaa?

Thierry Neuville starttaa kärkikuljettajana ensi viikonloppuna ajettavaan Puolan MM-ralliin.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Neuville on johtanut MM-sarjaa kauden avauskisasta lähtien. Belgialainen voitti Monte Carlon MM-rallin, mutta sen jälkeen hän ei ole yltänyt palkintopallin ylimmälle paikalle. Neuville on kuitenkin onnistunut keräämään tasaisesti hyviä pisteitä uudella laskujärjestelmällä.

Neuvillella on MM-taulukossa 18 pisteen etumatka kakkossijaa jakaviin Ott Tänakiin ja Elfyn Evansiin. Puolan MM-rallissa hänellä on jälleen epäkiitollinen tehtävä toimia niin sanottuna aura-autona kilpailun avauspäivänä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Sääennusteet lupailevat Mikolajkiin paahtavaa hellettä kisaviikonlopun ajaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että teiltä löytynee irtosoraa, joka voi tehdä Neuvillen avauspäivän urakasta tuskaisen.

Neuville yrittää kuitenkin suhtautua asiaan positiivisesti.

– Ensimmäisestä lähtöpaikasta olla paljon etua tai haittaa riippuen siitä, kuinka paljon joudumme putsaamaan tietä. Pitää katsoa, miltä tilanne näyttää, kun pääsemme sinne, Neuville sanoo.

– Yritämme ajaa tasaisesti ja olla nopeita, jotta voimme tuoda kotiin kohtuulliset pisteet kaikkiin MM-taistoihin, Hyundai-tähti jatkaa.

Puolan rallissa ajettiin edellisen kerran MM-pisteistä vuonna 2017. Neuville voitti kilpailun kyseisenä vuonna lähes puolentoista minuutin marginaalilla.

Neuville kertoo nauttivansa Puolan vauhdikkaista sorateistä.

– Erikoiskokeet, joilla on paljon hyppyjä ja nyppyjä, voivat olla todella jännittäviä, ja voimme pitää hauskaa. Meidän täytyy varmistaa, että meillä on oikeat säädöt ja hyvät nuotit alusta alkaen, sillä emme testanneet Puolan teillä, Neuville viittaa siihen, että Hyundai suoritti ennakkovalmistautumisensa Virossa.

– Säätöjen puolesta tarvitsemme paljon pitoa, mutta en usko, että ne poikkeavat merkittävistä muista kauden aikana ajamistamme soraralleista.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstaina, jolloin aamupäivällä ajetaan testierikoiskoe ja illalla kisan avaava yleisöerikoiskoe.

Lue myös nämä