Rallin MM-sarjan kärkikuljettajan toive toteutui

Thierry Neuville. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville on yksi niistä harvoista kuljettajista, joka iloitsee viime päivien sateista Argentiinan MM-rallin reitillä.

Hyundai-kuljettaja Neuvillen tehtävänä on ajaa ensimmäisenä läpi perjantain erikoiskokeet. Kuivissa olosuhteissa ensimmäisestä lähtöpaikasta on huomattavasti haittaa, mutta kosteilla teillä kärkipään paikasta voi olla jopa etua.

– Toivoimme sadetta tullessamme tänne, koska meidän pitää olla täällä ensimmäisenä tiellä. Olosuhteet näyttivät nuotituksen aikana hyviltä perjantain pätkillä, mutta tänään on satanut paljon, Neuville myhäili keskiviikkona päättyneen nuotituksen jälkeen.

Rankat sateet ovat paikoin pistäneet teitä jopa uuteen uskoon.

– Tieolosuhteet ovat muuttuneet täysin. Siitä ei välttämättä ole meille haittaa, mutta se tekee rallista paljon vaikeamman myös meille. Olemme ensimmäisenä tiellä ja löydämme ensimmäisenä hankalat paikat, Neuville sanoi.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Neuvillella on MM-sarjassa vain kahden pisteen etumatka Citroenin Sebastien Ogieriin. Toyotan Ott Tänak on puolestaan viiden pisteen päässä belgialaisesta.

– Meidän täytyy heti päästä hyvään vauhtiin, mutta samalla pitää muistaa, että edessä on paljon yllätyksiä. Meidän pitää sopeuttaa rytmi olosuhteisiin ja olla varovaisia joissain paikoissa, Neuville suunnitteli.

Argentiinan MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja