Rallin MM-sarjan ensi kauden rengasvalmistajan testit alkavat heinäkuussa

Sebastien Ogier
Ensi kaudella WRC-autoihin vaihdetaan Pirellin renkaita. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rengasvalmistaja Pirelli pääsee aloittamaan testit rallin MM-kauden 2021 renkaiden osalta ensi kuussa, kertoo Dirtfish-sivusto.

Pirelli palaa rallin MM-sarjaan ensi vuonna. Sopimus on voimassa aina vuoteen 2024 saakka. Pirellin autourheilupuolen pomo Mario Isola kertoi aiemmin, että koronavirus on vaikuttanut isosti rengasvalmistajan testisuunnitelmiin ensi kautta ajatellen. Monessa maassa rajoituksia on kuitenkin purettu, jonka myötä Pirelli pääsee testaamaan heti heinäkuun alkupuolella.

– Me olemme olleet yhteydessä FIA:aan, jotta saamme varmistuksen ensi vuoden rengastestien osalta ja miten me voimme sen tehdä. Tarkoitus on kuitenkin aloittaa testit heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla, Pirellin rallijohtaja Terenzio Testoni sanoo Dirtfishille.

– Se antaa meille tarpeeksi aikaa valmistaa renkaat ensi kauden autoihin. Pystymme paljastamaan lisää yksityiskohtia ihan lähiaikoina.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Pirellillä on taustaa sekä rallissa että varsinkin formuloiden puolella. FIA:n rallipomo Yves Matton luottaa italialaiseen rengasosaamiseen.

– Me olemme saaneet uuden testiohjelman Pirelliltä. Heidän oli tietenkin pakko muuttaa joitain asioita alkuperäisestä suunnitelmasta koronan takia. He voivat silti valmistaa renkaat ensi vuoden autoihin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pirelli tulee WRC:hen, Matton tähdentää.

Pirelli on toimittanut jo tällä kaudella renkaat JWRC- sekä WRC2-luokan autoihin. Pirellin renkailla on ajettu myös nykyisillä WRC-autoilla. Takamoto Katsuta ajoi italialaistehtaan kumeilla viime vuonna SM-sarjassa ja Valtteri Bottas Tunturi-rallissa.

Lue myös nämä