Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri lähes valmis – palaako legendaarinen kisa mukaan?

Rallin MM-sarjan tulevan kauden kalenterin ympärillä on riittänyt vuodesta toiseen monenlaista huhua.
Argentiinan MM-ralli
Argentiinan MM-ralli on kerännyt valtavasti yleisöä erikoiskokeiden varrelle. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin lupasi kesäkuun alun Sardinian MM-osakilpailussa, että kalenterista on määrä tiedottaa jo heinäkuun alkupuoliskolla. Joskin samanlaisia lupauksia on kuultu monesti aiemminkin, mutta lähes joka vuosi kalenteri-ilmoitusta on lykkäilty.

Käytännössä varmaa on, että rallikausi 2025 alkaa perinteiseen tyyliin Monte Carlossa, jota seuraa Ruotsin lumiralli helmikuussa ja Kenian legendaarinen Safari-ralli maaliskuussa. Myös monella muulla kilpailulla on jo kontrahti olemassa ensi kaudesta, mutta päivämääriä ei ole vielä julkistettu. Muutaman kisan osalta neuvottelut ovat myös edelleen käynnissä.

– Olemme aika lähellä. On vielä muutama sopimus, jotka meidän pitää viimeistellä. Tavoite on saada kaikki valmiiksi kesäkuun lopussa, jotta kalenteri voidaan käsitellä maailman moottoriurheiluneuvoston kokouksessa heinäkuun alussa. Muutama juttu on siis vielä jäljellä, Larkin kertoi.

Kysymysmerkkejä on ilmassa ainakin Etelä-Amerikan suhteen. Promootioyhtiö on toivonut, että alueelle saataisiin kaksi osakilpailua, sillä fanipohja Latinaisessa Amerikassa on suuri, eikä myöskään automarkkinan potentiaalia pidä aliarvioida.

Argentiina on janonnut paluuta takaisin MM-sarjaan, eikä legendaarisen rallin paluulle varmasti olisi ainakaan kilpailijoiden osalta mitään vastalauseita. Argentiinan kanssa toisesta Etelä-Amerikan paikasta on kilvoitellut Paraguay. Molempien maiden osalta kuitenkin talouspuoli on torpannut WRC-unelman monena vuonna peräkkäin ja myös maiden muut haasteet ovat olleet haittana.

– Neuvottelemme sekä Paraguayn että Argentiinan kanssa. Nämä ovat muun muassa niitä asioita, jotka meidän pitää selvittää seuraavan parin viikon aikana. Chile on joka tapauksessa mukana, Larkin vahvisti.  

Ensi kaudella Viro palaa MM-kalenteriin, sillä tämän vuoden heinäkuussa mukaan tuleva Latvia on jälleen EM-sarjan puolella. Kaksi Baltian maata vuorottelevat vuosittain kahden rallisarjan välillä. Huhuissa on myös ollut, että Italian osakilpailu voisi siirtyä pois Sardinian saarelta, sillä ainakin Rooma on hamunnut EM-rallin muuttamista MM-tasoiseksi.

– Meillä on sopimus Sardinian kanssa vuodesta 2025. Se on sataprosenttisen varmaa, Larkin kuitenkin ilmoitti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat