Rallin MM-sarjaan tulossa mielenkiintoisia lisäyksiä

Sebastien Loeb
Uudessa-Seelannissa ajettiin edellisen kerran MM-ralli vuonna 2012. Kilpailun voitti tuolloin Sebastien Loeb. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenterissa on avoinna enää kolme paikkaa.

Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi jo heinäkuussa yhdeksän MM-rallia, jotka ovat varmuudella mukana kaudella 2022. Listalta löytyivät Monte Carlo, Ruotsi, Portugali, Italia, Kenia, Japani, Espanja, Viro ja Kreikka. Hiljattain listalle liittyi myös Suomi, joka jatkaa varmuudella MM-sarjassa kausina 2022-23.

Ensi vuonna MM-sarjassa ajetaan kaikkiaan 13 osakilpailua. FIA:n on määrä päättää ensi perjantaina, mitkä kolme kisaa pääsevät vielä vuoden 2022 kalenteriin.

Motorsport News -lehden mukaan Kroatia ja Uusi-Seelanti saavat varmuudella ralli-isännyyden ensi kaudella. Kroatia isännöi ensimmäistä kertaa MM-sarjan osakilpailua viime huhtikuussa. Uusi-Seelanti oli puolestaan MM-sarjassa viimeksi kaudella 2012.

Motorsport Newsin mukaan Pohjois-Irlanti on vahvasti kiinni viimeisessä paikassa. Britannian osakilpailua ei ole aiemmin järjestetty Pohjois-Irlannin asvalttiteillä.

Mikäli lehden tiedot pitävät paikkansa, MM-sarjassa ajetaan ensi kaudella seitsemän sorakilpailua ja neljä puhdasta asvalttirallia. Lisäksi Monte Carlossa kilpaillaan asvalttiteillä tammikuussa ja Ruotsissa ajetaan lumikouruissa helmikuussa.

Ensi vuoden kalenteriin tulee tähän tietoon vain kolme Euroopan ulkopuolella ajettavaa rallia: Kenia, Japani ja Uusi-Seelanti. FIA:n tavoitteena on, että tulevaisuudessa noin puolet MM-ralleista on niin sanottuja kaukokisoja, mutta koronatilanteen vuoksi kaudella 2022 pitkiä kisamatkoja on vähemmän ohjelmassa.

Tällä kaudella ajetaan vielä kaksi osakilpailua. Toyotan Sebastien Ogierilla on mahdollisuus varmistaa kuljettajien maailmanmestaruus ensi viikonloppuna Kataloniassa. Kauden päätöskisa ajetaan marraskuussa Monzassa, joka sai paikan kalenterista, kun Japanin osakilpailu jouduttiin perumaan koronan vuoksi.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389770″ ap mute ]

Lue myös nämä