Rallin MM-sarjaan tulossa 14 kisaa ensi kaudeksi – kolme uutukaista mukana

Rallin MM-sarja on laajenemassa ensi kaudella.
Thierry Neuville
Ensi kaudella Etelä-Amerikassa ajetaan kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Motorsport.comin tietojen mukaan ensi vuonna mukana on yhteensä 14 osakilpailua, kun viimeisten kausien aikana niitä on ollut 13 kappaletta. Kalenteri on määrä julkistaa myöhemmin heinäkuun aikana.

Mukana on yhteensä kolme uutta osakilpailua, kun WRC-karavaani matkustaa ensi kertaa Kanariansaarille, Paraguayhin ja Saudi-Arabiaan. Myös kaukorallien määrä kasvaa viiteen, sillä Paraguayn ja Saudi-Arabian lisäksi paikkansa kalenterissa säilyttävät Chile, Kenia sekä Japani.

– Kalenteri on käytännössä valmis. Siinä on 14 osakilpailua, rallin MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin vahvisti Motorsport.comille Puolan rallin yhteydessä.

– Olemme sanoneet, että kalenteri on valmis maailman moottoriurheiluneuvoston kokoukseen kesäkuun lopussa. Olemme siis lähellä.

Monte Carlon ralli avaa jälleen MM-kauden tammikuussa perinteiseen tyyliin. Sen jälkeen kisataan jälleen Ruotsin lumilla. Sen sijaan Saudi-Arabian rallin on kerrottu päättävän rallivuoden.

Moottoriurheilusivuston tietojen mukaan Puolan visiitti MM-sarjassa jää vuoden mittaiseksi. Myös Kroatian ralli on menettämässä paikkansa. Kroatiassa ehdittiin ajaa yhtäjaksoisesti vuodesta 2021 lähtien. Myös Latvian ralli jää ensi vuonna ajamatta, sillä vuorossa on jälleen Viron osakilpailu. Suunnitelman mukaan Latvia ja Viro vuorottelevat MM-kalenterissa.

Perinteisistä kisoista myös Portugali, Sardinia, Suomi ja Kreikka ovat edelleen mukana. Myös uusi Keski-Euroopan ralli on kauden 2025 MM-kalenterissa.

Etelä-Amerikassa kisat järjestetään niin, että Chilen ja Paraguayn rallit ajetaan peräkkäin niin, että vain yksi viikonloppu mahtuu väliin.

– Ajamme ne kaksi kisaa kolmen viikon sisällä eli siinä on vain yksi viikonloppu välissä. Voimme siis lentää Euroopasta suoraan Paraguayhin, järjestää siellä kisan ja matkata heti Chileen. Sitten voimme lentää takaisin kotiin, Larkin kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat