Nyt se on virallista! Rallin MM-sarjaan täysin uusi kilpailu

Rallin MM-sarja suuntaa ensi vuonna Paraguayn sorateille.
Thierry Neuville
Ensi kaudella Etelä-Amerikassa ajetaan kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paraguayn tulosta sarjaan oli spekuloitu jo pidempään. Kaudella 2025 Etelä-Amerikan maa saa ensimmäistä kertaa järjestettäväkseen rallin MM-sarjan osakilpailun.

Paraguayn presidentti Santiago Peña julkisti Paraguayn monivuotisen sopimuksen lauantai-iltana paikallista aikaa.

– Paraguay on iso, ja nyt maailma on löytämässä meidät. MM-rallin kaltaisen maailmanluokan tapahtuman järjestäminen on jälleen yksi tapa näyttää maailmalle suuruutemme, Peña sanoi.

Paraguayn tulo tarkoittaa sitä, että Etelä-Amerikassa ajetaan ensi vuonna kaksi MM-rallia. Myös Chile on mukana MM-kalenterissa kaudella 2025.

Samalla uutinen vahvisti sen, ettei Argentiinan haave paluusta MM-sarjaan toteudu ensi kaudella. MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kertoi aiemmin, että Chilen lisäksi joko Paraguay tai Argentiina pääsee ensi vuoden kalenteriin.

– Olemme käyneet Paraguayn kanssa keskusteluja jo useamman vuoden, ja olen erittäin tyytyväinen, että olemme nyt päässeet sopimukseen, Larkin kertoi.

Paraguayn MM-rallin keskuspaikkana toimii Encarnacionin kaupunki Parana-joen varrella. Ralliin odotetaan paljon faneja Argentiinasta, sillä Parana-joki virtaa maiden välillä. Argentiinan puolella olevasta Posadasin kaupungista pääsee kansainvälisen sillan yli Paraguayn puolelle Encarnacioniin.

Erikoiskokeet kulkevat Itapuan maakunnan alueella. Samalla seudulla järjestetään Etelä-Amerikan rallisarjaan kuuluva soraralli.

Ensi kaudella MM-sarjassa nähdään kaksi muutakin uutta osakilpailua, kun pisteistä ajetaan ensimmäistä kertaa myös Kanariansaarilla ja Saudi-Arabiassa.

Rallin MM-kausi 2024 jatkuu ensi viikonloppuna Puolassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat