Rallin MM-sarjaan halutaan lisää naisia

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö haluaa lisää naisia lajin huipulle.
M-Sport Ford
Kuvituskuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Promootioyhtiö tiedotti viime viikolla, että se on lanseerannut usean vuoden mittaisen ohjelman, jolla pyritään lisäämään naiskuskien määrää MM-sarjassa. Homma käynnistyy tänä kesänä.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikki 27 vuotta tai sitä nuoremmat naiset voivat hakea ohjelmaan mukaan. Hakemuksessa pitää olla mukana kahden minuutin esittelyvideo, jolta tulee ilmi, mikä kutakin henkilöä motivoi mukaan rallimaailmaan.

Promoottori valitsee mukaan 15 soveliainta henkilöä, joiden kanssa järjestetään intensiivinen treenileiri M-Sportin Puolan tehtaalla Krakowassa. Testileirillä kaikki kuljettajakokelaat ajavat soralla ja asvaltilla sekä kokeilevat myös simulaattoria. Tämän lisäksi ohjelmaan kuuluu muun muassa nuottiharjoittelua, PR-treeniä ja mekaanisen taidon arviointia.

Tuomaristo valitsee kolme henkilöä seuraavaan vaiheeseen, johon kuuluu kilpaileminen Keski-Euroopan MM-rallissa M-Sportin Ford Fiesta Rally3-autolla. Lopulta voittajan päättää sama tuomaristo ja palkinto on upea. Voittaja pääsee ajamaan koko junioreiden MM-sarjan ensi kaudella Rally3-autolla ja pakettiin kuuluu myös testaaminen.

– Meillä on paljon historiaa MM-sarjassa naiskuskeista. Michele Mouton on ehdottomasti yksi moottoriurheilun legendoja. Pitää myös muistaa, että kolmen viimeisen vuoden aikana olemme kruunanneet naispuolisen karttureiden mestarin sekä WRC2- että WRC3-luokassa, promootioyhtiön urheilujohtaja Peter Thul huomauttaa.

– Nyt on kuitenkin mennyt jo jonkin aikaa, ettei naiskuskeja ole ollut säännöllisesti mukana MM-sarjassa. Toivomme, että tämän ohjelman kautta voimme auttaa pienentämään tätä kuilua.

Thulin mukaan Keski-Euroopan MM-ralli valikoitui tulevan kärkikolmikon ensimmäiseksi kisaksi siitä syystä, että kilpailu ajetaan asvaltilla. Oletettavasti moni rata-autoilutaustaa omaava henkilö hakee mukaan ohjelmaan, joten asvaltilta ralli on siinä mielessä helpompi aloittaa.

Kansainvälisen autoliitto FIA:n naisista koostuvan komission johtaja, itsekin rallikuskina kunnostautunut Burcu Çetinkaya hehkuttaa ohjelmaa.

– On upeaa, että promootioyhtiö antaa nuorille tulevaisuuden naiskuskeille tällaisen mahdollisuuden. Annan mielelläni kaiken tukeni tässä tärkeässä tehtävässä. Toivottavasti saamme ehdokkaita eri puolilta maailmaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat