Rallin MM-sarja solmi älyttömän sopimuksen – näin Jari-Matti Latvala kommentoi poikkeuksellista ratkaisua

Rallin MM-sarja tiedotti massiivisesta sopimuksesta Sardinian MM-rallin aikana.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promoottori kertoi Sardiniassa, että sarja laajenee ensi kaudesta alkaen Saudi-Arabiaan.

Rallin MM-sarja on tehnyt suoraan peräti 10 vuoden sopimuksen saudien kanssa. Näin pitkiä sopimuksia ei juuri koskaan tehdä.

Rallin MM-sarjan vieminen Saudi-Arabiaan on herättänyt närkästystä. Maa on harjoittanut jo vuosia niin sanottua urheilupesua. Termillä viitataan siihen, että maa yrittää kohentaa julkikuvaansa urheilun avulla. Saudi-Arabia on viime aikoina panostanut myös muun muassa formula ykkösiin, jalkapalloon sekä golffiin.

Urheilijoita ja urheilusarjoja maassa houkuttaa tietysti raha. Sarjoille ja urheilijoille maksetaan täysin poskettomia nettopalkkoja. Samaan aikaan täytyy kuitenkin muistaa, että maan ihmisoikeudet ovat hyvin heikolla tasolla.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala näkee saudien ralliprojektissa kuitenkin jotain hyvääkin, jos mietitään puhtaasti urheilullusessa mielessä.

– Jos tehdään kymmenen vuoden sopimus, niin ainakin se kertoo kovasta sitoutumisesta, Latvala sanoi Rallit.fille.

– Jos olen ymmärtänyt oikein, niin heillä on siellä kova halu ja he panostavat paljon moottoriurheiluun, Latvala jatkoi.

Formula ykkösten puolella Saudi-Arabia on rakentanut tyhjästä moottoriurheiluradan. Sitä on moitittu muun muassa sen vaarallisuudesta. Rallin osalta maassa ajetaan kanditaattikilpailu ensi vuoden puolella siinä vaiheessa, kun kausi on jo käynnissä.

– Totta kai tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, millaisia erikoiskokeita siellä on. Se on tärkeä asia kuljettajille ja myös tiimeille. Jännä nähdä, millainen se kokonaispaketti tulee olemaan, mutta sitoutumista ja intoa siellä on, joten jännä nähdä, Latvala mietti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat