Rallin MM-sarja saamassa uuden kisaisännän

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pohjois-Irlanti on saamassa viimeisen paikan rallin MM-sarjan kauden 2022 kalenterista.

Motorsport News -lehden mukaan Pohjois-Irlanti isännöi asvalttiteillään Britannian osakilpailua elokuussa. Kilpailu sijoittuu elokuun alussa ajettavan Suomen sorakisan ja syyskuussa järjestettävän Kreikan MM-rallin väliin.

Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti ensi vuoden MM-rallit ja päivämäärät viime viikolla, mutta yksi kisajärjestäjä jätettiin vielä vahvistamatta. Motorsport Newsin mukaan Pohjois-Irlannin lisäys kalenteriin on lähinnä muodollisuus, kunhan hallitus on tehnyt päätöksen tuestaan asvalttikilpailulle.

Lue myös: Rallin MM-sarjan kalenteri ensi kaudeksi vahvistettiin – Jari-Matti Latvala hehkuttaa paluun tekevää kilpailua

Britannian osakilpailu ajettiin vuoteen 2019 saakka Walesissa. Viime ja tällä kaudella saarivaltiossa ei ajettu lainkaan MM-pisteistä koronapandemian vuoksi.

Pohjois-Irlanti ei ole aiemmin toiminut virallisena kisajärjestäjänä MM-sarjassa, mutta maassa on ajettu MM-erikoiskokeita Irlannin osakilpailun yhteydessä vuosina 2007 ja 2009.

Britanniassa on jo pidempään suunniteltu, että kilpailupaikkaa voitaisiin kierrättää eri puolilla saarivaltiota. Kilpailulle ei tosin ole enää kiveen hakattua paikkaa kalenterissa, sillä FIA:n suunnitelmissa on ottaa kalenteriin enemmän kaukokisoja ensi vuoden jälkeen.

Rallin MM-sarjassa ajetaan kaikkiaan 13 osakilpailua kaudella 2022. Niin sanottuja kaukokisoja on mukana kolme: Kenia, Uusi-Seelanti ja Japani.

FIA on kaavaillut, että tulevaisuudessa puolet MM-sarjan osakilpailuista järjestettäisiin Euroopan ulkopuolella.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute ]

Lue myös nämä