Rallin MM-sarja käynnistänyt neuvottelut uuden rallijärjestäjän kanssa

Craig Breen
Liepaja-rallissa ajetaan nopeilla sorateillä. Kuvassa Hyundai-kuljettaja Craig Breen. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvia saattaa saada rallin MM-sarjan osakilpailun järjestettäväkseen lähivuosina.

Latvialaislähteet kertovat, että Latviassa ajettavan Liepaja-rallin järjestäjät ovat saaneet rallin MM-sarjan promootioyhtiöltä ehdotuksen monivuotisesta yhteistyöstä.

Liepaja-ralli on kuulunut rallin EM-sarjaan vuodesta 2013. Ensi vuonna rallin EM- ja MM-sarjat lähentyvät entisestään toisiaan, sillä EM-sarjan kaupalliset oikeudet siirtyvät WRC-promoottorin haltuun.

Latvialaisen go4speed.lv-sivuston mukaan WRC-promoottori ja Liepaja-rallin järjestäjät ovat aloittaneet neuvottelut sopimuksesta, johon sisältyisi pääsy osaksi rallin MM-sarjaa vuonna 2024. Vuosina 2022 ja 2023 Liepaja-ralli kuuluisi EM-sarjaan.

– Latvia on järjestänyt kansainvälisesti merkittäviä moottoriurheilutapahtumia yli kymmenen vuoden ajan. Olen varma, että urheiluyhteisömme on valmis ottamaan näinkin ison askeleen ja vastaamaan haasteeseen siten, että Latvia voi järjestää täydellisen MM-rallin, Liepaja-rallin järjestelyistä vastaavaan RA Eventsin pomo Raimonds Strokss kertoi sivustolle.

Liepajan sorarallin järjestäjät kävivät jo viime vuonna neuvotteluja MM-osakilpailun järjestämisestä, kun korona perui muita kisoja MM-kalenterista. Neuvottelut eivät kuitenkaan konkretisoituneet MM-ralliksi.

Liepaja-rallissa ajetaan nopeilla sorateillä. Luonteeltaan kilpailu muistuttaa Viron ja Suomen sorakilpailuja, joissa kalustoon pitää olla täysi luotto nopeavauhtisissa mutkissa.

WRC-promoottorin suunnitelmissa on tuoda rallin MM- ja EM-sarjoja lähemmäs toisiaan. Promoottorilla on Belgian Ypres-rallille samankaltaiset suunnitelmat kuin Latvialle: Belgiassa voitaisiin ajaa EM-ralli 2022-23 ja vuonna 2024 belgialaiset saisivat MM-rallin.

Belgia järjesti historiansa ensimmäisen MM-rallin viime viikolla.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat