Puolan MM-rallin superyllättäjä peittosi sarjan kärkimiehen ilman hybridiyksikköä – ”On iso nautinto ajaa”

Latvialainen Martins Sesks on ollut yksi Puolan MM-rallin suurimmista yllättäjistä.
Martins Sesks
Martins Sesks. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sesks ajoi lauantaina maaliin viidennellä sijalla peitoten muun muassa MM-sarjan ykkösmiehen, Hyundai-kuski Thierry Neuvillen 0,1 sekunnilla. Fordilla ajavan Sesksin suoritus on huima, sillä 24-vuotiaalla latvialaisella ei ole hybridiyksikköä käytössä Rally1-autossaan Puolassa.

– Ei tämä ollut meidän alkuperäinen suunnitelmamme. Näyttää kuitenkin siltä, että talli on tyytyväinen tekemiseemme. Se on kaikkein tärkeintä, Sesks hehkutti.

Puolan kaltaisessa rallissa hybridiyksikön puuttuminen ei merkkaa niin paljon kuin vaikkapa Sardinian tyylisessä hitaassa sorarallissa. Puolassa ajetaan kaasu pohjassa, eikä hitaita kohtia ole paljon.

– Emme ole vertailleet vielä tarkasti eroja. Tietenkin jotain tulee heti lähdössä ja hitaissa risteyksissä myös. Niitä on kuitenkin aika monta tässä rallissa, kuten myös hitaita mutkia. Nautimme silti ilman hybridiä. On ollut iso nautinto ajaa tätä autoa, Sesks totesi.

– Me opettelemme kuitenkin edelleen. Joissain paikoissa olen liian varovainen. Sitten tulee myös pieniä tilanteita, mutta yritän vain pitää rytmistä kiinni.

Sunnuntaina Puolassa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Sesksin kannalta tärkeintä on päästä ne kaikki maaliin. Sijoituksella ei ole niin väliä.

– Huomenna on vielä mielenkiintoinen päivä edessä tässä rallissa. Tavoitteena on ajaa ne kaikki kauniit pätkät läpi, Sesks sanoi.

– Olemme ajaneet niistä yhden eri suuntaan ja toisen myös oikeaan suuntaan. Ne ovat nopeita pätkiä, mutta siellä on myös ahtaita paikkoja puiden välissä, missä on oltava tosi tarkkana. Voi tuntua, että kaasu pohjassa pitää ajaa, mutta välttämättä niin ei ole.

Lue myös nämä