Quantcast

Rallin MM-kartalta putoaa yksi maa? – ”Vain ihme voi pelastaa”

Ott Tänak
Ott Tänak voitti Toyotalla historian ensimmäisen Chilen MM-rallin toukokuussa 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chile on vaarassa menettää lopullisesti rallin MM-sarjan osakilpailunsa. Asiasta uutisoi chileläinen Mundo Rally -sivusto.

Chile järjesti historian ensimmäisen MM-rallinsa viime toukokuussa. Chilessä oli tarkoitus kilpailla myös tällä kaudella huhtikuussa, mutta järjestäjät ilmoittivat kisan peruuntumisesta jo marraskuussa.

Maassa vallitsevat levottomuudet olivat rallin perumisen taustalla. Lisäksi maassa järjestetään huhtikuussa kansanäänestys uudesta perustuslaista samana viikonloppuna, jolloin ralli oli tarkoitus järjestää Concepcionin kaupungin ympäristössä.

Chilen MM-rallin johtaja Felipe Horta kertoi marraskuussa, että kilpailu palaa MM-kalenteriin kaudella 2021. Mundo Rallyn mukaan näin ei ole tapahtumassa.

Lue myös: Vahvistus: Chilen MM-ralli peruttu

Sivusto kuvailee, että vain ihme voi pelastaa Chilen MM-rallin. Mundo Rallyn mukaan Kansainvälinen autoliitto FIA ei ollut tyytyväinen maan ensimmäisen MM-osakilpailun järjestelyihin. Ilmeisesti kattojärjestö oli myös ottanut itseensä siitä, että Chilen rallin järjestäjät eivät olleet ilmoittaneet vuoden 2020 kisan perumisesta ensimmäisenä FIA:lle vaan MM-sarjan promoottorille.

MM-sarjan promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla on tukenut Chilen osakilpailua. Ciesla kuitenkin siirtyy syrjään tehtävistään kesällä, mikä Mundo Rallyn mukaan heikentää entisestään Chilen osakilpailun asemaa kalenterissa.

Sivuston sisäpiirilähteen mukaan Chilen osakilpailua ei nähdä MM-sarjassa kaudella 2021. Asialle saatetaan saada vahvistus jo ensi viikolla Meksikon MM-rallin yhteydessä. Nähtäväksi jää, järjestikö Chile ensimmäisen ja samalla viimeisen MM-rallinsa vuonna 2019.

Katso alta kooste kautta aikain ensimmäisestä Chilen MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

 

FIA ja MM-sarjan promoottori ovat suunnitelleet, että kauden 2021 MM-rallikalenteri lyödään lukkoon jo kesäkuussa. Kaudeksi 2021 MM-sarjaan on tyrkyllä jälleen uusia osakilpailuja.

Lue myös: Rallin MM-sarjan kalenteriluonnos valmistumassa – ensi vuonna ajetaan täysin uusi kilpailu?

Promoottori on jo käynyt keskusteluja Kroatian kanssa, ja maassa ajettaneen kandidaattikilpailu ensi syksynä. Lisäksi Paraguay isännöi MM-sarjan kandidaattikilpailua maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat