Rallin MM-kalenteriin enemmän tulijoita kuin paikkoja – yksi perinteinen kisa putosi pois pelistä

Rallin MM-sarjan kalenteri kaudelle 2023 muodostuu hitaasti mutta varmasti.
Britannian MM-ralli
Britannian MM-ralli ajettiin viimeksi Walesissa vuonna 2019. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi vuoden MM-ralliohjelman ympärillä on liikkunut useita spekulaatiota viime viikkojen aikana. Nyt MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin on vahvistanut, että yhtä perinteistä rallimaata ei nähdä kalenterissa ensi vuonna.

– Britannian osakilpailu ei toteudu vuonna 2023, Larkin kertoi Motorsport.comille.

Britanniassa ajettiin viimeksi MM-ralli kolme vuotta sitten ennen koronapandemian puhkeamista. Wales isännöi Britannian rallia vuoteen 2019 saakka, mutta sen jälkeen Britannian osakilpailua on yritetty viedä Pohjois-Irlantiin. Kilpailulle pidettiin avoinna paikkaa tämän vuoden kalenterissa, mutta lopulta rahoituksen saaminen paikallishallinnolta osoittautui liian isoksi esteeksi.

MM-sarjan promoottorin tavoitteena on, että ensi vuonna ajetaan kahdeksan MM-rallia Euroopassa ja kuusi niin sanottua kaukokisaa – eli kaikkiaan 14 osakilpailua. Varsinkin Euroopasta löytyy halukkaita rallijärjestäjiä.

– Meillä on enemmän vaihtoehtoja kuin paikkoja. Pystymme valitsemaan parhaat kilpailut, jotka toimivat urheilullisesti, markkinoinnillisesti ja logistisesti kaikille. Tämä on positiivinen ongelma, Larkin sanoi.

Kaukokisoista ensi kauden kalenterissa lienevät ainakin Meksiko, Kenia, Uusi-Seelanti ja Japani. Tämän lisäksi sarjaan lisättäneen Lähi-idän suunnalla järjestettävä aavikkokilpailu. Myös Etelä-Amerikan puolelta löytyy halukkaita rallijärjestäjiä, kuten Chile ja Argentiina.

– Jos asiat järjestyvät kuten olemme suunnitelleet, voimme olla tyytyväisiä kalenteriin. Mielestämme se on paras kalenteri tiimeille, lajille ja kaikille. Meistä tulee jälleen todellinen maailmanmestaruussarja, Larkin alleviivasi.

Tiettävästi rallin MM-sarjan kalenteri vuodelle 2023 on määrä lyödä lukkoon lokakuussa.

Katso alta Belgian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä