Quantcast

Rallin EM-sarjan avauskisassa kova kattaus – lähtöviivalla MM-sarjasta tuttuja tähtiä

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen Skoda Fabian ratissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-kauden ensi viikolla avaavaan Puolan osakilpailuun on ilmoittautunut 72 autokuntaa kilpailemaan EM-sarjan pisteistä.

Puolassa nähdään peräti 40 Rally2- tai R5-luokituksen autoa, ja sarjan pääluokassa onkin tarjolla kova kattaus.

Venäläiskuljettaja Aleksei Lukjanuk lähtee puolustamaan viime vuoden EM-titteliään Puolassa Citroen C3 Rally2 -autolla. Hän saa vastaansa muun muassa rallin MM-sarjasta tutut Andreas Mikkelsenin, Craig Breenin ja Nikolai Grjazinin.

Irlantilaiskuljettaja Breen kuuluu tällä kaudella Hyundain WRC-tiimin kokoonpanoon ja Puolassa hän kilpailee Hyundai i20 R5 -autolla. MM-sarjan WRC2-luokan mestaruutta jahtaava Mikkelsen ajaa sorakilpailussa Toksport-tallin Skodalla. Niin ikään WRC2-luokan kärkinimiin kuuluvalla Grjazinilla on allaan Volkswagenin R5-kilpuri.

Suomalaisväriä kilpailuun tuo Sami Pajari, joka kilpailee tällä kaudella MM-sarjan junioriluokan lisäksi myös EM-sarjan ERC3-junioriluokassa etuvetoisella Ford Fiestalla. Pajari ilmoitti hiljattain, että hän osallistuu tänä vuonna MM-ohjelmansa ohella kuuteen EM-ralliin.

Lue myös: Rallin MM-sarjasta tuttu suomalaislupaus yllättää – mukana myös EM-karkeloissa

– Osallistujalista on lukujen valossa suuri, mutta se on myös korkeatasoinen. Se on osoitus sarjan vetovoimasta, EM-sarjan koordinattori Jean-Baptiste Ley kertoo.

Puolan EM-osakilpailu ajetaan Mikolajkin ympäristön sorateillä 18.-20. kesäkuuta. Samoissa maisemissa on ajettu myös rallin MM-sarjan pisteistä, viimeksi vuonna 2017.

Tänä vuonna Puolan ralli on juhlakilpailu, sillä se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1921 eli sata vuotta sitten.

Puolan EM-rallin osallistujalistan voit katsoa täältä.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat