Rallin EM-sarjaan uusi matalan kustannustason luokka – kalustona Renault Clio

Renault Clio Rally5
Renault Clio Rally5. Kuva: FIA ERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjassa nähdään tulevalla kaudella uusi matalan kustannustason luokka, kun kuljettajalupaukset voivat kilpailla Clio Trophy -sarjassa viidessä osakilpailussa. 

Kalustona on Renault Clio Rally5 ja tiiminä toimii saksalainen Toksport World Rally Team. Kyseessä on samanlainen formaatti kuin MM-sarjassa jo vuosia ollut JWRC-luokka, jossa kaikilla kuskeilla on allaan samanlainen kalusto.

Yhteensä Clio Trophy -luokkaan mahtuu kymmenen kuskia. Kalenterista sarjaan on poimittu Azorien, Puolan, Rooman, Tshekin ja Unkarin osakilpailut. Lisäksi kuskeilla on mahdollisuus testata sekä asvaltilla että soralla ennen kauden alkua. Hintaa paketille tulee yhteensä 85 000 euroa.

Sarjan voittaja saa varsin kohtuullisen palkinnon, sillä parhaalle kuskille maksetaan kolme EM-rallia ensi kaudella Clio Rally4:lla. Mielenkiintoinen pointti Clio Trophyssa on, ettei kuskeille ole asetettu ikärajaa.

– Tämän kustannuksiltaan huokean luokan lisääminen EM-sarjaan antaa jälleen yhden uuden mahdollisuuden kuskeille nousta kansalliseen ja kansainväliseen menestykseen. Kun ikärajaa ei ole, ovat ovet avoinna kaikille, EM-sarjan promoottorin Eurosportin koordinaattori Jean-Baptiste Ley sanoo tiedotteessa.

– Olemme iloisia, että voimme lanseerata uuden sarjan yhteistyössä Toksportin kasnsa, mikä on erittäin kokenut tiimi rallimaailmassa. He ajoivat ensimmäisenä Renault Clio Rally5:lla EM-sarjassa. Olemme vakuuttuneita, että montaa kuskia houkuttelee tämä hieno paketti, Renaultin moottoriurheilupuolen asiakassuhteiden pomo Benoît Nogier säestää.

Rallin EM-sarjan avauskisa Serras de Fafe e Felgueiras ajetaan Portugalissa 12. – 14. maaliskuuta. Azorien ralli, jossa myös Clio Trophyn kuskit ovat mukana, on ohjelmassa kaksi viikkoa myöhemmin.

 

Lue myös nämä