Quantcast

Rallin EM-sarjaa johtavalle venäläiskuskille raju takaisku – auto keskeytyskuntoon jo testeissä

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen johtava Aleksei Lukjanuk koki ison takaiskun Tshekin EM-rallin testipäivänä keskiviikkona.

Lukjanuk täräytti Citroen C3:lla rajusti ulos tieltä törmäten puuhun. Tilanteessa syttyi myös pieni tulipalo, mikä saatiin kuitenkin nopeasti sammumaan. Törmäys vaurioitti venäläiskuskin autoa sen verran pahasti, ettei sitä saada kuntoon perjantaina alkavaa EM-rallia varten.

Lukjanuk ja kartanlukija Aleksei Arnautov säilyivät kuitenkin ulosajossa ilman suurempia vammoja.

Twitterissä julkaistun kuvaparin mukaan myös Jari Huttunen oli ulkoillut yhteistesteissä, mutta ainakin kuvan perusteella vauriot olivat pienet. Huttunen ajaa Tshekissä Hyundai i20 R5:lla testaten samalla intialaisen MRF-yhtiön renkaita.

Lukjanuk aloitti kautensa vahvasti voittaen Puolan EM-rallin ja oltuaan Latviassa kolmas. Rooman rallissa venäläiskuski kuitenkin ajoi ulos. Norjalainen Andreas Mikkelsen on vain pisteen päässä EM-sarjassa venäläiskuljettajaan verrattuna, joten entisellä WRC-tähdellä on oiva tilaisuus nousta Tshekissä sarjan kärkeen.

Venäläinen romutti autonsa myös EM-kauden avanneen Puolan rallin testeissä, mutta tuolloin Sainteloc -talli taikoi vielä auton ajokuntoon ennen kisaa. Nyt moiseen ihmeeseen ei enää pystytty. Myös Viron MM-rallissa heinäkuussa Lukjanuk teloi autonsa päätöspätkän ulosajossa, mutta linkutti silti maaliin ja voitti WRC3-luokan.

Suomalaisista tutummin Barum-ralli nimeä tottelevassa kisassa Huttusen lisäksi ajavat ERC3 Junior -luokkaa johtava Sami Pajari sekä Skoda Fabia R4:lla testiä ajava Teemu Asunmaa.

Tshekin EM-ralli starttaa perjantaiaamuna testipätkällä ja illalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Ohjelmassa on yhteensä 15 pätkää ja reilut 210 EK-kilometriä tshekkiläistä asvalttitietä.

Rallin EM-sarjan pistetilanne 3/8 osakilpailua:

1. Aleksei Lukjanuk Citroen 67
2. Andreas Mikkelsen Skoda  66
3. Efren Llarena   Skoda  61
4. Mikolaj Marczyk  Skoda  60
5. Norbert Herczig  Skoda  46
6. Craig Breen    Hyundai 43

Lue myös nämä

 • Uusimmat