Quantcast

Rallin EM-sarja huipentuu MM-rallin yhteydessä

Rallin EM-sarja tiedotti maanantaina pitkään odotetun uutisen kauden päättävästä osakilpailusta.
Efren Llarena
Espanjan Efren Llarena varmistanee EM-tittelin jo ennen kotikilpailuaan. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden loppuhuipennus ajetaan Katalonian MM-rallin yhteydessä 20.-22. lokakuuta. EM-sarjaan osallistuvat kuskit ajavat Costa Dauradalla yhteensä 14 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 240,60 kilometriä. Kyseessä onkin EM-kauden pisin osakilpailu.

EM-ralli Kataloniassa loppuu lauantai-iltana, jolloin ajetaan 24,40 kilometriä pitkä El Montemellin Power Stage -pätkä. MM-karkelot jatkuvat kuitenkin vielä sunnuntaille saakka.

– Me olemme EM-sarjassa sitoutuneet siihen, että nostamme esiin ja kehitämme nuoria kuskeja. Monella meidän kuskillamme on tavoitteet MM-sarjan puolella, ja Katalonian lisääminen kalenteriin antaa heille mahdollisuuden näyttää kykynsä, EM-sarjan manageri Iain Campbell sanoo.

Katalonian MM-rallia pyörittävän RACC:n nokkamies Josep Mateu on luonnollisesti mielissään, kun Saloun huoltoparkissa nähdään lokakuussa kahden suurimman rallisarjan osallistujat yhtä aikaa.

– Nyt kisallamme on suurempi vaikutus kuin koskaan. Onhan tämä mieletön juttu faneille, koska nyt he näkevän kaksi arvosarjaa yhtä aikaa. Toivotamme EM-sarjan lämpimästi tervetulleeksi Salouhun. Luvassa on legendaarinen ralli, Mateu hehkuttaa.

EM-sarjassa ajetaan Katalonian rallin lisäksi pisteistä tällä kaudella vielä Tshekissä elokuun lopussa.

Katalonian ralli on MM-kauden toiseksi viimeinen kisa. Rallin MM-sarja päättyy marraskuussa Japaniin.

Katso alapuolelta viime vuoden Katalonian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat