Quantcast

Rallimestarin urakka Dakarissa jäi tyngäksi – ”Saatoin tehdä aloittelijan virheen”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsenin taival Dakar-rallissa päättyi heti alkuunsa.

Rallin MM-sarjan WRC2-luokan ja EM-sarjan hallitseva mestari tuli pikakomennuksella Dakariin, kun jenkkikuljettaja Mitch Guthrie sai positiivisen tuloksen koronatestistä legendaarisen kisan alla. Mikkelsen starttasi viime viikonloppuna alkaneeseen ralliin kevyen prototyyppiluokan kilpurilla.

Mikkelsen selvitti kunnialla ensimmäisen varsinaisen etapin, jonka jälkeen hän oli luokassaan seitsemäntenä. Mutta toisella etapilla rysähti.

Mikkelsen ja kartanlukija Ola Flöene pääsivät osuuden maaliin, mutta huollossa selvisi, että kisa oli jätettävä kesken. Turvakaariin oli tullut vaurioita kaadosta dyyneillä.

– Harmittaa, koska toivoin, että voisimme ajaa kisan kokonaan läpi ja kerätä arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten, Mikkelsen surkutteli tiedotteessaan.

– Meille tuli useita rengasrikkoja ja lisäksi onnistuin kaatamaan auton hiekkadyyneillä. En ilmeisesti kiinnittänyt tarpeeksi huomiota ajamiseen vaan keskityin enemmän rengasrikkoihin kuin dyynien ylittämiseen.

Mikkelsen osallistui ensimmäistä kertaa Dakariin, joka ajetaan nyt toista kertaa Saudi-Arabiassa.

– Saatoin tehdä aloittelijan virheen, mutta toisaalta tämä oli minulle täysin uutta ja itse asiassa näin vasta ensimmäistä kertaa hiekkadyynejä! Opittavaa on ollut paljon, mutta olen erittäin kiitollinen tiimille siitä, että he antoivat minulle tämän mahdollisuuden.

Mikkelsen kilpailee seuraavan kerran kahden viikon kuluttua, kun rallin MM-kausi käynnistyy Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alta video Dakarin kolmannelta etapilta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396490″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat