Rallimestari Tommi Mäkisestä julkaistaan kirja syksyllä

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin nelinkertaisesta kuljettajien maailmanmestarista ja Toyota Gazoo Racingin nykyisestä tallipäälliköstä Tommi Mäkisestä julkaistaan kirja ensi syksynä.

Kirjaa kirjoittaa parhaillaan Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Pusa. Kirjan kustantavan Docendon mukaan kirja avaa Mäkisen uraa ja elämää ja se kertoo periksiantamattomuudesta. Tästä kirja saa nimensäkin: Tommi Mäkinen – Periksiantamaton.

Mäkinen valloitti rallin maailmanmestaruuden neljästi peräjälkeen vuosina 1996-99. Puuppolalainen otti vastaan Toyotan WRC-projektin vuonna 2015, ja vuodesta 2017 lähtien Toyota Gazoo Racing on kilpaillut MM-sarjassa Mäkisen johdolla.

Viime kaudella talli nappasi valmistajien maailmanmestaruuden. Mäkinen on rallihistorian ainoa henkilö, joka on voittanut maailmanmestaruuden kuljettajana ja tallipäällikkönä.

Kirjassa kurkistetaan Keski-Suomesta käsin pyöritettävän tallin taustoihin ja kulisseihin.

– Jos pitäisi lähteä kuuhun, pitäisi mennä Nasan juttusille. Mutta kun tehdään ralliautoja, pärjätään ihan omilla avuilla, tiedoilla ja taidoilla. Pitää uskaltaa lähteä ja valita oikeat ihmiset ja saada porukka tekemään, Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja