Rallimestari Teemu Asunmaan pitkä kilpailutauko päättyy Liettuassa – ”Kieltämättä outoa lähteä ajamaan”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaan osalta koronapandemian aiheuttama kilpailutauko päättyy tällä viikolla, kun rallin SM-sarjan kuninkuusluokan hallitseva mestari osallistuu viikonloppuna Liettuassa ajettavaan Samsonas-ralliin.

Asunmaa osallistuu Rokiskisin kaupungin ympäristössä järjestettävään Samsonas-ralliin jo neljättä kertaa. Asunmaa suuntaa Liettuaan ensimmäistä kertaa Skoda Fabian viimeisimmällä kehitysversiolla, jolla alavutelainen kilpailee nyt ensimmäistä kertaa soralla.

– Onhan siinä talvikisoihin verrattuna varmasti jotain eroa, kun me ei olla sillä aiemmin soralla kisaa ajettu. Mutta ei mitään suurta. Kisan aikana tietysti saadaan muutettua säätöjä, jos on tarve, Asunmaa korostaa.

Rallin kilpailutoiminta oli ympäri maailmaa pitkään tauolla koronaviruksen vuoksi. Asunmaan edellinen kilpailu oli helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettu Joensuun SM-ralli.

– Ei ole tullut tällaista taukoa aiemmin vastaan. Joka päivä olemme kuitenkin olleet tavalla tai toisella rallin parissa tekemisissä. Pajalla pyöritään, ja autot ovat siinä, niin kyllähän asiat koko ajan mielessä ovat. Ja vaikka treeniä on tietysti ajettu tässä tauonkin aikana, niin onhan se kieltämättä outoa lähteä ajamaan kisaa, kun rutiinin puute varmasti näkyy. Mutta toivottavasti rutiini löytyy taas nopeasti, Asunmaa toivoo.

Liettuassa Asunmaan tavoitteena on päästä takaisin vauhtiin ennen SM-kauden kahta viimeistä osakilpailua. Asunmaan loppukauteen saattaa tulla muitakin ralleja.

– Siinähän olisi Louna-Eesti-ralli elokuussa, se kiinnostaisi hieman. Ajetaan Liettuan kisa nyt kuitenkin ensin ja katsotaan jatkoa sitten sen jälkeen, Asunmaa pohtii.

Asunmaan luottokartturi Jani Salo on estynyt osallistumasta Samsonas-ralliin, joten Topi Luhtinen lukee Asunmaalle nuotteja Liettuassa.

Sorakilpailu käynnistyy perjantaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 47 kilometriä. Lauantain urakka pitää sisällään 11 erikoiskoetta ja 90 ek-kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat