Quantcast

Rallimestari Petter Solberg sai positiivisen koronatestituloksen – hänen pojaltaan jää WRC-kisa väliin

Petter ja Oliver Solberg
Petter ja Oliver Solberg. Kuva: Tomi Hänninen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuljettajatoivo Oliver Solberg joutuu jättämään ensi viikolla ajettavan Sardinian MM-rallin väliin.

Solberg tiedotti keskiviikkona, että hänen isänsä, vuonna 2003 rallin maailmanmestaruuden voittanut Petter Solberg sai maanantaina positiivisen koronatestituloksen.

Oliver Solberg ajoi viime viikonloppuna Portugalin MM-rallissa, jossa Petter-isä oli mukana hänen tukijoukoissaan. Nuoren kuljettajan testitulos oli negatiivinen, mutta hän joutui jäämään hotelliin Portoon kahden viikon karanteeniin.

Oliver Solbergin oli tarkoitus kilpailla Sardinian MM-rallissa Hyundain WRC-autolla. Solberg debytoi vakuuttavasti Hyundain i20 WRC -auton ratissa helmikuun lopussa Rovaniemellä.

– Voitte kuvitella, että olen enemmän kuin pettynyt tästä uutisesta. Olen hieman järkyttynyt. Olemme nähneet viimeisen vuoden aikana, mitä koronavirus voi tehdä. Isäni voi hyvin, hänellä on vähän kuumetta, mutta ajattelen häntä tällä hetkellä, Solberg sanoi.

– Tätä on vaikea sulattaa, mutta minulle tulee vielä uusi ralli, jossa pääsen ajamaan Hyundai i20 WRC -autolla. Nämä säännöt ovat voimassa hyvästä syystä, jotta tämän taudin leviäminen voidaan estää, Ruotsin lipun alla kilpaileva kuljettaja lisäsi.

MM-rallipiireissä on todettu muutamia tartuntoja viime aikoina. Norjalaiset Andreas Mikkelsen ja Ole Christian Veiby joutuivat jättämään Portugalin MM-rallin väliin positiivisen testituloksen vuoksi.

Veiby sai vielä myöhemmin puolen vuoden kilpailukiellon, koska hän ei noudattanut koronasääntöjä.

Oliver Solberg sijoittui viidenneksi Portugalin MM-rallin WRC2-luokan kilpailussa. Luokkavoiton nappasi Esapekka Lappi ennen toista suomalaista Teemu Sunista.

Sardinian MM-ralli on ohjelmassa 3.-6. kesäkuuta.

Katso alapuolelta kooste Portugalin MM-rallin parhaista paloista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,374836″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat