Rallimestari Ogier oudosta lähtökohdasta Suomen MM-ralliin

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin viisi edellistä maailmanmestaruutta valloittanut Sebastien Ogier aloitti keskiviikkona valmistautumisensa Suomen MM-ralliin.

Ogier antoi Ford Fiesta WRC -autolleen kyytiä Oriveden lähistöllä, kun hän haki oikeita säätöjä kahden viikon kuluttua ajettavan soraralliin. Kahden päivän testirupeama tulee tarpeeseen, sillä MM-sarja on ollut tauolla kuukauden verran.

– Suomen nopeilla teillä on vaikeaa päästä oikeaan rytmiin. Otin hieman rennommin parilla ensimmäisellä vedolla, Ogier raportoi aamupäivän ajojen jälkeen Rallit.fille.

Ogier starttaa itselleen oudoista lähtökohdista Suomen MM-ralliin. Ranskalaismestari on MM-sarjassa toisena, mikä tarkoittaa sitä, ettei hänen tarvitse aurata Keski-Suomen sorateitä rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä. Ogier on putsannut irtosoraa Jyskälässä viitenä kesänä peräjälkeen.

Tällä kertaa auraajan rooli lankeaa Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillelle.

– Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että meidän pitää kuroa kiinni piste-eroa MM-sarjassa. Se on tavoitteenani kauden toisella puoliskolla. Mutta olen toki tyytyväinen, ettei minun tarvitse avata tietä.

– Ralli on uudistunut paljon, ja se tekee rallista haastavan. Tällä kertaa minulla on kuitenkin edes pieni ajolinja edessäni erikoiskokeilla, Ogier sanoi.

Ogier luottaa täysin siihen, että hän voi ottaa kuudennen perättäisen maailmanmestaruutensa.

– MM-taistossa 27 pistettä on hyvä ero, mutta peli ei ole vielä selvä. Tämä on mielenkiintoinen haaste minulle, ja odotan sitä innolla. Yritän kaikkeni, enkä luovu tittelistä helpolla.

Katso alta video Ogierin keskiviikon testistä:

Lue myös nämä

  • Uusimmat