Rallimestari Asunmaa käänsi pakkotilanteen hyväkseen – ”Mitään hävittävää ei enää ollut”

Jani Salo ja Teemu Asunmaa
Jani Salo ja Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo tekivät huikean nousun rallin SM-sarjan SM1-luokan mestareiksi viikonloppuna.

Asunmaalle mestaruus on SM-sarjan kuninkuusluokassa toinen, ensimmäinen tuli kaksi vuotta sitten. Jani Salo pääsi juhlimaan nyt uransa ensimmäistä rallin Suomen mestaruuttaan.

Juha Salo starttasi pistejohtajana SM-kauden päätöskilpailuun, mutta Asunmaan ero kärkeen oli vain neljä pistettä. Perjantaina syysillan pimeydessä ajetut kaksi erikoiskoetta tarjosivat heti draamaa, kun Asunmaa hävisi avauspäivän jälkimmäisellä erikoiskokeella Salolle yli 20 sekuntia. Asunmaa kävi pellon puolella, mutta pääsi jatkamaan aikatappio harteillaan.

Asunmaa aloitti kirin heti lauantaiaamuna ajamalla kolme peräkkäistä pohja-aikaa. Asunmaa nousi Salon edelle iltapäivällä ja piti konkarin takanaan. Asunmaa kuittasi lopulta rallin voiton ja Suomen mestaruuden 7,2 sekunnin erolla Saloon.

– Ei tullut helpolla, mutta eihän nämä koskaan tulekaan, Asunmaa sanoi.

– Perjantaina tuli sanottua pellolla pyöriessä, että sinne meni mestaruus. Päättäväisesti ajettiin koko lauantai. Mitään hävittävää ei enää ollut.

– Nyt oli pakkotilanne, niin silloin sitä näköjään pystyy mihin vain, Asunmaa hymyili.

Jani Salo, 44, toimi nyt ensimmäistä kauttaan Asunmaan kartanlukijana. Helmikuussa Kouvolassa kokenut kartturi pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä SM-rallin yleiskilpailun voittoa ja nyt tuli ensimmäinen Suomen mestaruus.

– Ei ole oikein vielä iskostunut, että mitä sitä on tullut tehtyä. Tämä on jotain aivan mahtavaa! Katson edelleen ylöspäin näitä jätkiä, jotka täällä ajaa. Nyt itse pääsee kokemaan sen saman ja voittamaan mestaruuden, niin onhan se aika spesiaalia. Teemu on parhaimmillaan selkä seinää vasten -tilanteissa, silloin mennään kovaa, Salo sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat