Rallilupaus Solbergilla kovat suunnitelmat ensi kaudeksi – ”Haluan tulla koko ajan paremmaksi”

Oliver Solberg. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI

Oliver Solbergista tulee vakituinen kasvo rallin MM-sarjassa kaudella 2020.

Vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika debytoi lokakuussa MM-tasolla Walesin osakilpailussa. Volkswagen Polo GTI R5 -autolla ajaneen Oliver Solbergin osalta kisa päättyi keskeytykseen.

Vasta 18-vuotiaan Solbergin uraa on rakennettu määrätietoisesti muun muassa Baltiassa. Norjan ja Ruotsin passit omistava lupaus saavutti tänä vuonna Latvian rallimestaruuden. Kaudella 2019 hän kilpaili myös Yhdysvaltain rallisarjassa ja otti voiton Latvian EM-rallissa.

Solberg paljastaa ruotsalaisen Värmlands Folkblad -lehden haastattelussa, että hänen suunnitelmissaan on osallistua jopa 12 MM-ralliin kaudella 2020. Hän on mukana kauden avaavassa Monte Carlo -rallissa tammikuussa Volkswagenin R5-kalustolla. Ohjelmaan kuuluu varmuudella myös helmikuinen Ruotsin ralli.

– Yritän ajaa mahdollisimman monta kilpailua ja kerätä niin paljon kokemusta kuin pystyn. Tavoitteena ei ole voittaa WRC2-luokan mestaruutta, mutta haluan tulla koko ajan paremmaksi, Solberg kertoi VF:lle.

Solbergilla on oma Volkswagen Polo R5, mutta mahdollista on, että hän ajaa osan ensi vuoden kisoistaan virallisen tiimin kuljettajana WRC2-luokassa. Solberg aikoo julkistaa tarkemmat suunnitelmansa 20. joulukuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja