Rallilupaus Jari Huttuselta tyrmäys Hyundai-huhuille

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen pääsee pitkästä aikaa kilpailemaan, kun hän osallistuu Britannian rallisarjan osakilpailuun Pirelli International -ralliin ensi viikonloppuna.

Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ajavat kilpailussa Hyundai i20 R5 -autolla. Menopeli on tuttu suomalaisparille, sillä he kuuluivat viime kaudella Hyundain kehitysohjelmaan ja ajoivat korealaisvalmistajan R5-autolla MM-sarjan WRC2-luokassa.

Hyundain kehitysohjelma pistettiin jäihin viime kauden jälkeen, ja samalla Huttusen ajohommat vähenivät. Tänä vuonna Huttunen on ajanut vain yhden kisan, Skoda Fabia R5 -autolla Ruotsin MM-rallin, jossa hän oli loistavassa vauhdissa, mutta kisa päättyi lopulta ulosajoon.

Huttusen osallistumisesta Pirelli International -ralliin uutisoitiin jo aiemmin huhtikuussa, ja tuolloin kerrottiin, että Hyundai olisi ilmoittanut suomalaisen kilpailuun. Huttunen kiisti huhut, joiden mukaan hän olisi uudestaan yhdistämässä voimat Hyundain kanssa.

– Tämä auto on paikalliselta brittitiimiltä. Menen ralliin kokemuksen vuoksi. Tiedossa on vain tämä yksi kisa, Huttunen sanoi Motorsport News -lehdelle.

Britannian rallisarjan kisa ajetaan Pohjois-Englannissa Carlislen kaupungin ympäristössä.

– En tiedä juuri mitään niistä metsistä tai teistä. En ole koskaan ajanut siellä. Enkä tiedä, keitä on mukana kilpailussa. Uskon, että kilpailusta tulee kova, sillä mukana on varmasti nopeita kavereita, Huttunen sanoi.

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla. Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,259443″ ap mute ]

Video: Red Bull Content Pool

Lue myös nämä