Rallikuljettajalle ”käsittämätön” 10 vuoden panna – ”Murhastakin saa lyhyemmän tuomion”

Quintin Milne
Quintin Milne.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skotlantilainen rallikuljettaja Quintin Milne on saanut peräti kymmenen vuoden kilpailukiellon sekä 5 000 punnan eli noin 5 730 euron sakot, koska hän ajoi luvatta moottoripyörällä Britannian metsätalouskomission mailla ennen viime vuoden Grampian-rallia.

Rangaistus on erittäin kova, sillä Britannian moottoriurheiluneuvoston tuomioistuimen antama panna on kansainvälinen ja se koskee kaikkea moottoriurheilua. Tuomioistuimen päätöksen mukaan Milnen oli nähty ajavan useaan otteeseen metsätalouskomission alueella.

Britannian moottoriurheiluliiton sääntöjen mukaan kilpailulisenssin omistava kuljettaja ei saa koskaan ajaa millään ajoneuvolla tunnetuilla erikoiskokeilla tai metsätalouskomission mailla. Sääntörikkomuksesta seuraa hylkäys kilpailusta sekä tapauksen vieminen moottoriurheiluneuvoston tuomioistuimeen.

– Odotinko kilpailukieltoa tai rangaistusta? Tietenkin odotin. Mutta tämä kymmenen vuoden juttu on mielestäni täysin käsittämätön – myös monet muut ovat olleet samaa mieltä sosiaalisessa mediassa, Milne kertoi Motorsport Newsille.

Milne kertoi tapauksen tultua ilmi, että hänestä oli julkaistu Facebookissa kuva ajamassa moottoripyörällä metsätiellä. Milnen mukaan kuva oli otettu ennen Grampian-rallin reitin julkaisua, eikä hän mielestään ollut lähelläkään kilpailureittiä.

– Jotkut ovat saaneet yhden tai kahden vuoden pannan teoista, jotka ovat vaarantaneet ihmishenkiä. Minulle kerrottiin, että minusta tehdään esimerkki. Ajan pyörälläni metsissä, ellei poliisi sano minulle, että se on väärin. Skotlannissa saa kuljeskella, mutta metsätalouskomissio ei pidä siitä.

– Kymmenen vuoden panna? Murhastakin saa lyhyemmän tuomion, Milne täräytti.

Milne ei aio valittaa tuomiosta, koska siinä tapauksessa hän joutuisi maksamaan saamansa sakon.

– En aio missään tapauksessa maksaa sakkoa.

Milne oli aiemmin kertonut, että hän aikoo jatkaa ralliuraansa Espanjassa tai Irlannissa, mutta kansainvälinen kilpailukielto estänee hänen suunnitelmansa. Milne on ajanut rallia vuodesta 2000 lähtien.

Milnen isä Donald Milne sai surmansa tammikuussa lento-onnettomuudessa Espanjassa. Donald Milne voitti aikoinaan rallin Skotlannin mestaruuden ja toimi Colin McRaen mentorina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat