Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki.

Rallikonkari Salo: On tärkeää päästä taistelemaan voitoista

Rallin SM-sarja palaa viikonloppuna kevättauolta tositoimiin Kouvolassa. Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin Juha Salon ja kartanlukija Topi Luhtisen valmistautuminen kesäkaudelle sujui tauon aikana suunnitelmien mukaisesti.

Kevään aikana uuden värityksen ja teippauksen ylleen saanut Peugeot 208 T16 R5 -auto on täydellisesti huollettu, ja molempien kuljettajien kilpailutuntumaa on palauteltu kohdilleen ennakkotesteissä.

– Auto purettiin kevään aikana osiin, huolsimme sen ja vaihdoimme Itärallista viisastuneena myös jokaisen liittimen uuteen, jotta vastaavaa syytä keskeyttää ei enää eteen tulisi. Ajoimme testiä reilut 50 erikoiskoekilometriä, ja kaikki toimi hienosti. Teimme Itärallin jälkeen pieniä muutoksia jousitukseen, ja auto meni samoilla säädöillä sorallakin oikeinkin hyvin.

– Tässä viikolla teimme vielä perushuollon ja auto käy teipattavana, minkä jälkeen olemme valmiina viivalle.

Salo hakee Kouvolasta voittoa, kuten kaikki muutkin kärkikuljettajat.

– Epäonnisen talvikauden jälkeen paikka kolmen parhaan joukossa on meille minimitulos. Tavoitteemme on ajaa hyvä ja ehjä startti kesäkauteen, Salo summaa.

Kouvolan SM-rallissa letkaa vetävät etuvetoautot, kun rallin kuuma nelivetoryhmä lähtee numerosta 30 liikkeelle. Salon ja Luhtisen lähtönumero Kouvolassa on 35.

Kilpailun reitti kulkee tällä kertaa totutusta poikkeavalla alueella, jolla ei ole viime vuosina kilpaa juurikaan ajettu.

– Edessä on erityyppistä tietä kuin Kouvolan itäpuolella, missä reitti on normaalisti kulkenut. Kapeampaa ja tasaista, ei juurikaan korkeuseroja. Mutta tiet ovat kaikille samat.

Salon osalta SM-sarjan talvikausi sujui mollivoittoisesti. Ennen kesäavausta konkarikuljettaja on pistetaulukossa vasta sijalla 11.

– Kautemme on sujunut tähän asti niin kuin on sujunut, mutta sarjaa on vielä neljä rallia jäljellä. Lähdemme jokaiseen kilpailuun tekemään niin hyvää suoritusta kuin vain ikinä pystymme. Hyviä pätkäaikoja ja hyviä kokonaistuloksia. On tärkeää, että pääsemme takaisin omalle paikalle taistelemaan voitoista. Pidetään Kouvolassa hauskaa ja vedetään alusta loppuun täysillä, Salo lupaa.

Kouvolan SM-ralli käynnistyy lauantaiaamuna ja sisältää kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa miltei sata kilometriä. Kilpailu päättyy lauantai-iltana.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen