Jesse Kallio. Kuva: SET Promotion

Rallicrossin suomalaistoivon EM-kausi käyntiin: ”Haetaan huippusijaa”

Rallicrossin EM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Barcelonassa. Super1600-luokan kuusi osakilpailua käsittävässä sarjassa nähdään mukana myös suomalaisväriä, kun RX Academyn viime kauden mestari Jesse Kallio lähtee hakemaan menestystä suomalaisen SET Promotion -tiimin riveissä.

Jesse Kalliolla, 18, on jo nyt takanaan varsin kiireinen alkuvuosi. Helmi-maaliskuussa Kallio osallistui Ruotsissa ja Norjassa ajettuun RX Academyn talvisarjaan, josta hän otti mestaruuden. Maalis-huhtikuussa kalenteri on puolestaan täyttynyt testiajojen merkeissä neljällä eri radalla Ranskassa.

– Kaikin puolin odottavaiset ja hyvät fiilikset, kun kausi lähestyy. Meillä on hyvät testit takana, on saanut ajaa paljon ja tuntuma sekä autoon että omaan ajamiseen on hyvä. Valmistautumiseen on panostettu paljon ja olemme pyrkineet tekemään kaiken mahdollisimman hyvin, jotta olisi valmis, kun kausi käynnistyy. Täysin valmiina ollaan, Kallio vakuuttaa.

Viime kauden RX Academy -sarjan mestaruudesta Kallio sai palkinnoksi kaluston sekä suomalaisen SET Promotion -tiimin palvelut tämänvuotiseen EM-sarjaan ja Super1600-luokkaan. Laaja testiohjelma oli Kalliolle erityisen tärkeä, sillä suomalaislupauksella on nyt käytössään erilainen kalusto viime kauteen verrattuna.

– Kaikki meni niin kuin pitikin. Auto on nyt mieleinen ja saatiin lähdöt onnistumaan hyvin. Tasaisia kierroksia ja ei tullut mitään vastoinkäymisiä.

Super1600-luokan avausosakilpailuun starttaa 25 kuljettajaa 12 eri maasta. Kallio sanoo, että suurin osa osallistujalistan nimistä on tuttuja ja mukana on kuljettajia, joilta löytyy menestystä näistä kekkereistä aiemmilta vuosilta.

– En ole miettinyt sitä, että ketä siellä on vastassa. Keskityn vain omaan tekemiseen ja pyrin tekemään asiat mahdollisimman hyvin. Tiedän, että pystyn olemaan finaalissa ja hyvällä sijoituksella. Huippusijoitusta lähdetään hakemaan, siihen tähdätään, Kallio päättää.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen